Gigi Becali pare a-si pierde influenta in randul arbitrilor. Mircea Sandu vrea sa il puna in fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor pe Sorin Corpodean, fost arbitru FIFA. Corpodean a fost numit "spagar ordinar" dupa ce in toamna anului 2006, la meciul Dinamo - Steaua (1-0), Corpodean i-a eliminat pe Thereau si pe Nicolita.

Mircea Sandu ar fi recurs la aceasta manevra, iritat fiind de atitudinea lui Gigi Becali, care l-a acuzat pe Nasu' ca a orchestrat ceea ce s-a intamplat la Comisia de Apel.

Becali a avut mai multe clinciuri cu Sorin Corpodean. In 2004, dupa un Dinamo - Steaua (2-1), Becali a explodat, acuzandu-l pe "central" ca la golul reusit de Grigorie, Naidin, cel care i-a centrat mijlocasului dintr-o lovitura libera, a lovit mingea inainte de fluierul arbitrului. Ulterior, finantatorul si-a cerut scuze dupa ce a vazut reluarile.

"Ba Borcea, dar sa ma furi in halul asta, nici asa ma!", a reactionat Becali dupa Dinamo - Steaua (1-0), din toamna lui 2006. "I-am dat bani atunci cand am intrat in fotbal pentru ca asa mi s-a transmis, ca daca vreau sa nu fiu furat trebuie sa cotizez. Si i-am dat 5.000 de dolari, prin cineva", a spus Becali la acea vreme.