Presedintele Comisiei de Disciplina a FRF a prezentat pentru BBC motivele pentru care steaua si U Cluj au fost depunctate. Daniel Cernat spune ca la baza verdictului au stat declaratiile facute in timpul audierilor de mai multi oficiali ai celor doua cluburi.

Atunci, se zvonea ca Dorin Goga, jucatorul lui "U" Cluj, ar fi declarat in scris ca suma de 1,7 milioane de euro gasita in portbagajul trimisilor lui Becali ar fi fost destinata clubului al carui presedinte este Anton Dobos.

"Nu exista nici o indoiala ca acest caz este, conform Regulamentului, unul de coruptie", a spus Cernat si chiar daca UEFA nu interzice stimularea altor echipe, "primeaza regulamentul national".

Chiar daca Steaua a anuntat ca va ataca decizia la Comisia de Apel, este putin probabil ca stelistii sa aibe castig de cauza. Actiunea conducatorilor Stelei se bazeaza pe faptul ca Gigi Becali nu figureaza in actele oficiale si clubul nu poate sa fie sanctionat, dar Cernat a spus ca "regulamentul face referire si la persoanele din anturajul unui club", chiar daca acestea nu figureaza oficial in acte.