Conform unui studiu realizat la Coventry University din Anglia, castigatoarea din aceasta seara a Champions League va realiza profituri totale de aproximativ 166 milioane de dolari (85 milioane de lire sterline), aici intrand drepturile tv, banii de la diversi sponsori, cresterea cotelor jucatorilor, precum si o cerere ridicata a numarului de bilete pentru sezonul viitor.

"Finala UEFA Champions League nu este doar un motiv de bucurie si de delectare pentru milioanele de microbisti din lume, ci si un foarte bun moment de a face multi bani. Numarul total al castigurilor cumulate dupa un asemenea eveniment fiind de aproximativ 210 milioane de lire sterline", a declarat profesorul Simon Chadwick de la Universitatea Coventry.

Un asemenea eveniment inseamna o multime de bani si pentru Moscova, orasul gazda, cel care va inregistra venituri nu mai putin de 40 de milioane de lire sterline, aici intrand costurile pentru hoteluri, bautura, mancare si taxiuri. In urma cu un an, Atena a strans 18 milioane de lire sterline dupa gazduirea ireprosabila a ultimului act din Liga Campionilor.

Anul trecut, AC Milan a inregistrat venituri totale de 67 de milioane de lire sterline dupa finala castigata in fata lui Liverpool la Atena.

Cormoranii nu stau nici ei rau, in 2005 castigand aproximativ 46 milioane de lire sterline dupa ce au invins dramatic Diavolul Milanez la Istanbul.

Venituri frumoase au inregistrat si cei de la FC Porto, 10 milioane de lire sterline, dupa victoria din anul 2004 in fata celor de la AS Monaco.

Dupa ce vedem toate aceste sume exorbitante ne dam seama de ce lupta pentru locurile de Champions League este atat de apriga in Liga 1, acolo unde echipele isi pun la bataie chiar si valizele pentru a avea onoarea de a asculta imnul Champions League.