Bazandu-se pe faptul ca regulamentul Champions League interzice participarea in competitie a oricarei echipe care a desfasurat activitati prin care a aranjat sau influentat rezultatul unui meci (a se vedea episodul servieta cu bani de la Cluj) Rapidul a inaintat un memoriu la UEFA prin care solicita locul de Champions League castigat de Steaua in urma clasarii pe locul doi in Liga 1.

“Am angajat cei mai buni experti in legislatie fotbalistica si sint increzator ca vom avea castig de cauza! UEFA ne va da dreptate, mai ales ca oamenii care ne reprezinta sunt profesionisti suta la suta, nu lasa nimic la voia intimplarii”, a precizat Fathi Taher pentru gsp.ro in legatura cu demersul Rapidului.

"Nu va fi admis la startul intrecerii nici un club care a desfasurat activitati prin care a aranjat sau a influentat rezultatul unui meci sau meciuri din intrecerea interna sau internationala”, spune clar regulamentul UEFA.

In cazul in care stelistii vor fi gasiti vinovati de catre forul european, locul vacant pentru viitoarea editie a Ligii Campionilor ar reveni urmatoarei clasate din Liga 1, Rapid in acest caz.