Duelul la distanta dintre Inter si Roma pentru Scudetto a inceput cu mai multe zile inainte de startul ultimei runde, dupa ce suporterilor romani le-a fost interzis sa ii sustina pe favoriti in deplasarea de la Catania. De cealalta parte, interistii nu au niciun fel de interdictie pentru partida de la Parma, lucru care a incins puternic spiritele intre cele doua tabere.

Observatorul national al manifestarilor sportive le-a interzis suporterilor echipei AS Roma sa mearga cu echipa la Catania, partida fiind vazuta drept una de risc maxim. Nu acelasi lucru se poate spune si despre deplasarea nerr-azzurilor pe stadionul din Parma, acestia primind acceptul de a-si incuraja favoritii in incercarea cuceririi unui nou titlu de campioni ai Italiei.

"Suporterii Romei ar trebui sa poata merge la Catania. Acesta este fotbalul pe care il vrem. Nu acceptam nepotriviri. O astfel de decizie provoaca o ruptura, iar eu nu vreau sa intrerup colaborarea cu Observatorul. Nu pun la indoiala dificultatile de asigurare a ordinii publice, dar fortele de ordine au mijloacele necesare pentru a o face respectata", a declarat Ligii Profesioniste de Fotbal (Lega Calcio), Antonio Matarrese.

AS Roma spera ca joi, cand se va rediscuta problema suporterilor sai, sa se rezolve favorabil acest caz, iar elevii lui Luciano Spaletti sa poata fi sustinuti din tribune.

Roma trebuie sa invinga in deplasarea de la Catania, iar Inter sa nu castige pe terenul Parmei pentru a castiga titlul de campioana a Italiei.