Zenit Sankt Petersburg si Glasgow Rangers se afla in premiera in finala Cupei UEFA, cele doua formatii urmand sa se intalneasca in Manchester, oras care si el va gazdui, tot in premiera, ultimul act din Cupa UEFA. Calculul hartiei ii da drept favoriti pe rusi, cei care in semifinale au maturat pe jos, scor 4-0, cu Bayern Munchen.

Formatia din Sankt Petersburg ar putea deveni a doua echipa din Rusia care cucereste Cupa UEFA, dupa TSKA, cei care au triumfat in sezonul 2004-2005 dupa o finala in care i-au invins pe portughezii de la Sporting cu 3-1.

De cealalta parte, scotienii isi aduc si ei cu mare placere de dubla cu Fiorentina din semifinale, acolo unde s-au aparat pret de doua partida si unde au castigat la loteria penatiurilor in fata echipei la care evolueaza si Adrian Mutu.

Rusii vor avea o mare absenta din lotul pentru aceasta finala de cupa europeana, Pavel Pogrebniak, atacantul care este golgheterul Cupei UEFA cu 10 goluri, care este suspendat pentru cumulul de cartonase.

Echipe probabile:

Zenit Sankt Petersburg: Malafeev, Aniukov, Krizanaci, Sirokov, Gorskov, Denisov, Timosciuk, Zirianov, Dominguez, Faizulin, Fatih Tekke. Antrenor: Dick Advocaat.

Glasgow Rangers: Alexander, Broadfoot, Cuellar, Weir, Papac, Davis, Hemdani, Thompson, Ferguson, Nacho Novo, Darcheville. Antrenor: Walter Smith.