La 27 de ani, lui Radoi i se anticipeaza o frumoasa cariera de antrenor. Presedintele clubului, Valeriu Argaseala, i-a remarcat deja calitatile de tehnician, iar presedintele Ligii, Dumitru Dragomir, om care cunoaste importanta studiului, ii transmite lui Radoi ca mai are nevoie doar sa se puna cu burta pe carte pentru a reusi in domeniu.

Mai mult, cand aude de intentiile de plecare ale lui Radoi in strainatate, patronul Becali incearca sa-i schimbe gandurile tot ca unui antrenor, cu promisiunea aducerii unor fotbalisti de valoare la Steaua.

Becali chiar insita si completeaza el declaratia de avere a lui Radoi cu vreo 5 milioane de euro. Chiar banii pe care Ion Marin, intr-o discutie cu Lupescu, ii considera necesari pentru independenta unui antrenor.

Insa dintre toti cei care isi dau cu parerea, Piturca pare sa vada altfel. Crede ca Radoi trebuie sa se gandeasca la fotbal si trebuie sa plece afara. E ciudat ca sfatul vine din partea unui tehnician care isi anticipeaza retragerea peste vreo 5 ani, dar e singurul sfat care tine de cont de Radoi fotbalistul.

Ce vrea Radoi?

A spus clar ca vrea sa plece in strainatate si niciuna dintre declaratiile sale de pana acum n-au fost date cu scopul manifestarii umorului sau al eliberarii de sub presiunea nervilor.

Poate ca s-a saturat sa joace duminica si sa afle luni din ziare ca n-au castigat el si echipa, ci patronul sau si Dumnezeu. Poate ca nu vrea sa faca vizite pe la DNA. Poate ca si-a dat seama ca nu mai are cum sa progreseze in Liga 1.

Si daca mai are ceva dubii vizavi de aceasta ultima chestiune, Radoi se poate uita catre campioana continentala la judo, Alina Dumitru. Este cea mai buna in tara si cea mai buna in Europa, dar se teme ca la Olimpiada ar putea fi invinsa de reprezentanta Chinei pentru simplu motiv ca aceasta are parte de adversare mai valoroase decat ea in timpul competitiilor premergatoare jocurilor de la Beijing.

Radoi are inca vreo 2 ani sa devina un jucator mare in Europa. Ar trebui sa se grabeasca.