Steaua risca o depunctare de pana la 9 puncte, daca se va dovedi ca banii confiscati de DNA erau destinati motivarii Universitatii Cluj. Regulamentul federatiei este foarte clar - se sanctioneaza tentativa de a oferi sume de bani altor echipe pentru a juca in mod corect. O decizie este anuntata pentru vineri, cand va avea loc Comitetul Executiv al FRF.

DNA a retinut miercuri seara cinci persoane apropiate lui Gigi Becali, asupra carora s-au descoperit 1,7 milioane de euro. Teia Sponte, omul de incredere al patronului de la Steaua, si Gigel Coman, fost jucator in Ghencea, legitimat actualmente la Universitatea Cluj, sunt cei mai cunoscuti dintre cei retinuti de procurori.

DNA ii urmarea de ceva timp si a asteptat finalul meciului dintre Universitatea Cluj - CFR pentru a vedea ce se intampla cu suma de bani, suspectand ca sunt destinati motivarii fotbalistilor de la Universitatea. Flagrantul pregatit a esuat, intrucat Universitatea nu a reusit sa incurce pe CFR in drumul spre titlu, insa DNA a procedat la operatia de retinere a persoanelor implicate.

Becali a recunoscut existenta banilor imediat dupa publicarea informatiei, insa a declarat ca erau destinati unei afaceri cu terenuri, apoi unei achizitii "masive" de... bomboane.

Glumele lui Becali pot costa echipa de fotbal Steaua: o depunctare, o amenda, dar si o imensa pata pe imaginea clubului.