CFR Cluj a castigat cu 1-0 meciul desfasurat miercuri pe terenul rivalei "U" Cluj si a devenit astfel campioana Romaniei! Victoria a fost obtinuta gratie unui penalty executat de Cadu, la capatul unui meci extrem de tensionat, cu Universitatea terminand in zece oameni. La final, suporterii lui CFR, adunati la stadionul propriu, au sarbatorit victoria pe imnul Champions League, in timp ce suporterii lui "U" Cluj si-au ovationat echipa si au scandat impotriva primarului Emil Boc.

Momentele decisive ale jocului

CFR a deschis scorul in minutul 63, dupa ce Ruiz a fost faultat in careu, iar arbitrul Hateganu a dictat penalty. Cadu a executat penalty-ul. In momentul in care s-a dictat penalty-ul, jucatorii ambelor echipe au fost la un pas sa se incaiere, iar din tribune s-au aruncat cu fel si fel de obiecte spre teren.

In minutul 77, Edvan a fost eliminat si gazdele joaca in 10 oameni!

Situatii de gol pentru ambele formatii: Goga centreaza, Stancioiu retine cu siguranta. Imediat, Semedo este angajat, dar Merlier iese bine din poarta si retine mingea inainte sa ajunga la jucatorul lui CFR (min. 48).

PRIMA REPRIZA:

Universitatea a inceput tare, Jovanovici a centrat de pe stanga insa Goga nu a mai putut ajunge. CFR a echilibrat insa disputa, avand initiativa la constructie.

Prima ocazie pentru CFR: Culio suteaza din unghi, dar Merlier retine (min. 13)!

Semedo inscrie, dar golul este anulat, intrucat arbitrul a semnalizat offside (min. 16)!

Bundea rateaza o mare ocazie pentru "U", reluand cu capul peste poarta din sapte metri!

Jovanovici rateaza o ocazie mare, Stancioiu respingand sutul din intoarcere al atacantului "sepcilor rosii" (min. 23).

Acelasi Jovanovici nu reuseste sa ajunga o minge aruncata in careu de unul dintre coechipierii sai, Stancioiu iesind la timp (min. 39).

Goga suteaza plasat din lovitura libera, dar Stancioiu retine cu siguranta (min. 45).

Cele doua formatii au iesit la incalzire. Primii au fost jucatorii formatiei gazda, primiti cu aplauze si incurajari de fani. Au urmat fotbalistii lui Ioan Andone, moment in care tot stadionul a explodat si a inceput sa-i injure pe Trica & co. Suporterii lui CFR incep sa isi ia locul in stadion.

"U" Cluj:

Merlier - Soltuz, Budean, Astorga, Jovanovici - Silvasan, Bundea, Edvan - Goga, Erison Santos Jovanovici (min. 80 Szabo)

Rezerve: Moldovan, Cordos, Bus, Szabo, Raducanu, Savu, Baiano

Cartonase galbene: Edvan (min. 45 +2, 77), Goga (min. 73), Radu Szabo (min. 90 + 4)

Cartonase rosii: Edvan (min. 77)

CFR Cluj:

Stancioiu - Tony, Cadu, Galiassi, Panin - Muresan (min 59 Manuel Jose), Dani - Trica (min. 84 Minteuan), Culio - Semedo, Dubarbier (min. 46 Ruiz)

Rezerve: Nuno Claro, M. Jose, Dorsin, Minteuan, Leao, De Sousa, Ruiz, Anca

Cartonase galbene: Dani (min. 37), Tony (min. 57), Semedo (min. 82)

GOLUL REUSIT DE CADU

Faza penalty-ului obtinut de Ruiz

Goga executa o lovitura libera, Stancioiu respinge

Ocazia lui Jovanovici

Jucatorii gazda, primiti cu caldura de spectatori

Coregrafia galeriei lui "U" Cluj