Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita.

In aceasta afacere mai sunt implicati Gino Iorgulescu, fostul presedinte al FC National - actualmente membru in Adunarea Generala a LPF, Florin Bogdan Badita, fostul sofer personal al lui Dragomir - actualmente administrator al SC Bodu SRL, si Bogdan Dragomir, fiul primului om din Liga Profesionista de Fotbal.

Conform rechizitorului, Dragomir si Iorgulescu au facut un schimb de terenuri in Bucuresti, acestea fiind supraevaluate ca pret, tranzactia incalcand statutul LPF. Aici a aparut ulterior o constructie nefinalizata si fara autorizatie.

"Liga a achizitionat imobilele respective cu incalcarea Statutului LPF, cu suma de 355.000 de dolari, pret supraevaluat, deoarece reprezenta o valoare de trei ori mai mare decat pretul practicat pe piara libera in zona respectiva la acea data", se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

Anchetatorii sustin ca Dragomir a incercat sa ascunda aceasta mita luata prin trecerea bunului in proprietatea soferului Bogdan Badita, printr-un act incheiat la un notar public.

Dumitru Dragomir a mai fost audiat in data de 7 aprilie in dosarul in care este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu in legatura cu achizitia, prin intermediul Ligii, al unui teren in Bucuresti, care a fost supraevaluat ca pret.

Dragomir a fost pus sub invinuire dupa ce fostul presedinte al FC National. Constantin Iacov, a fost cel care l-a acuzat public pe seful LPF de luare de mita.