Englezii de la Manchester United au de ce sa fie fericiti, pe langa calificarea in finala Champions League Diavolii sunt catalogati de publicatia Forbes drept cel mai bogat club de fotbal din lume.

Evaluat la 1.33 miliarde de euro, clubul de pe Old Trafford a inregistrat venituri de 394 de milioane si castiguri de 111 milioane de euro in ultimul an. Manchester are ca vedeta pe Cristiano Ronaldo si ca sponsor tehnic pe Nike.

Pe locul doi se situeaza galacticii de la Real Madrid, club evaluat la 951 de milioane, cu venituri de 351 de milioane si cu un profit de 83 de milioane (sume exprimate in euro). Jucatorul cel mai cunoscut este Fabio Cannavaro, iar sponsorul tehnic este Adidas.

Podiumul este incheiat de Arsenal Londra, tunarii fiind evaluati la 888 de milioane, au venituri de 244 de milioane si un profit de 57 de milioane (sume exprimate in euro). Vedeta lor este Cesc Fabregas, iar sponsor tehnic este Nike.

Pe locul patru se gaseste Liverpool, cormoranii fiind evaluati la 777 de milioane, au venituri de 199 de milioane si un profit de 44 milioane (sume exprimate in euro). Vedeta echipei este Steven Gerrard, iar sponsorul tehnic este Adidas.

Clasamentul este completat cu Bayern Munchen (locul 5), AC Milan (locul 6), FC Barcelona (locul 7), Chelsea Londra (locul 8), Juventus (locul 9) si Schalke (locul 10).

Surprinde faptul ca Interul lui Cristi Chivu nu se regaseste printre primele 10 cele mai bogate cluburi din lume (milanezii sunt pe 14, in urma unor echipe ca Tottenham sau Olimpique Lyon).