Azi se implinesc 11 ani de la ultimul succes obtinut de Poli Timisoara in fata lui Dinamo. Atunci, pe 12 aprilie 1997, violetii castigau cu 3-0 in fata rivalilor de moarte, dar aveau sa retrogradeze la finalul acelui sezon. "Cainii" erau antrenati atunci tot de Cornel Talnar! Dinamo detine acum un record de invincibilitate in fata lui Poli. De cand a promovat in prima liga, Poli nu a obtinut decat 3 egaluri in fata "cainilor" in 11 partide. In rest, numai infrangeri. Marian Iancu si-a avertizat jucatorii ca va strica prietenia cu ei daca nu vor invinge Dinamo si le-a propus bucurestenilor ca partida din aceasta seara sa fie arbitrata de Dinu si de Talnar.

Asa cum s-a intamplat in ultima etapa a sezonului 2005-2006, "cainii" se deplaseaza la Timisoara pentru a lupta pentru un loc de Cupa UEFA. Duelul Poli - Dinamo numai derby nu se poate numi. Daca banatenii au avut evolutii contradictorii - meciuri bune contra echipelor din Bucuresti, partide slabe cu echipele din susbsolul si mijlocul clasamentului - ros-albii nu au obtinut nici macar o victorie in fata formatiilor care ocupa primele 8 locuri.

Ros-albii nu vor conta pe Bratu si Izvoranu, care sunt suspendati si nici pe Ropotan, suspendat. In schimb, Gigel Bucur va face in atac "pereche" cu Ionel Ganea.

Gabriel Torje se reintoarce la Timisoara, de data aceasta in postura de adversar. Fanii echipei locale au anauntat ca i-au pregatit un tratament special pentru ca jucatorul i-a tradat, ducandu-se la Dinamo.

Bilant Poli Timisoara - Dinamo Bucuresti

All Time: 81 de meciuri / 19 victorii / 19 egaluri / 43 de victorii

Acasa: 39 de meciuri / 11 victorii / 13 egaluri / 15 infrangeri

VIDEO: In tur, Dinamo - Poli Timisoara s-a terminat 1-1. Pentru "caini" a marcat Cristea, pentru timisoreni a egalat Canu.

VIDEO: Ultima victorie a timisorenilor in fata lui Dinamo dateaza din 12 aprilie 1997. Poli castiga atunci cu 3 - 0 in fata "cainilor" insa la finalul acelui sezon aveau sa retrogradeze in esalonul secund.