Presa internationala (cea italiana, in special) elogiaza performanta atacantului roman Adrian Mutu in meciul de la Eindhoven: cele doua goluri marcate pentru Fiorentina i-au adus lui Mutu noi epitete: letal, perfect, magic, unic. Entuziasmul italienilor este de inteles - cu dubla lui Mutu, Fiorentina este singura echipa din peninsula care a ramas in Cupele Europene.

"Mutu, in mare forma, a inscris o dubla care trimite Fiorentina in semifinale" - L'Equipe.

"Minunatul Mutu a marcat cite un gol in fiecare repriza, ajutind Fiorentina sa obtina a 50-a victorie in Europa, dar si calificarea in careul de asi al Cupei UEFA" - uefa.com.

Spre finalul intalnirii, Mutu a avut sansa celui de-al treilea gol, insa a intarziat o fractiune de secunda. Ratand acest moment, Mutu l-a placat pe portarul Gomes, demonstrind "rautatea" cu care ataca poarta adversa... (VIDEO Highlights PSV - Fiorentina 0-2)

Site-ul violanews.com ii acorda lui Mutu cea mai mare nota din tot efectivul Fiorentinei. Atacantul a fost notat cu 9, pentru ca "a luat Fiorentina de mana si a trecut-o dincolo de porti, in semifinalele Cupei UEFA".

Jurnalistii i-au mai notat peste medie pe Montolivo (8) si Sebastien Frey (7,5). Antrenorul Cesare Pandelli a primit nota 8, pentru curajul si pentru disciplina tactica impuse echipei viola. "O partida aproape perfecta care face ca Fiorentina sa semene cu Liverpool".

"Sunt mandru ca fac parte din acest grup care reprezinta Italia in Europa. A fost o performanta excelenta, din partea tuturor. Pentru mine, golul este intotdeauna o bucurie. Si este foarte placut sa inscriu din lovitura libera, in mod special", a declarat Mutu, la capatul intalnirii din Olanda.

"Nu vorbim inca despre finala, pentru ca mai avem o dubla cu Rangers. Insa suntem pregatiti pentru a merge pana la capat" - Adrian Mutu.