Comisia de Apel a Federatiei Romane de Fotbal a hotarat astazi sa mentina decizia luata in privinta partidei suspendate de catre arbitrul Alexandru Deaconu, pe stadionul Giulesti, in minutul 74, Steaua castigand in dauna Rapidului, la masa verde, cu scorul de 3-0.

Toate argumentele aduse de oficialii de langa Podul Grant au fost considerate nefondate, militarii castigand astfel trei puncte deosebit de importante in lupta stransa pentru titlu cu CFR Cluj.

Membrii componenti ai Comisiei de Disciplina au precizat ca apararea Rapidului nu a tinut cont de conventia europeana privind combaterea violentei pe arenele de fotbal, lucru care i-a facut sa nu ia in considerare cerintele giulestenilor in legatura cu derby-ul suspendat pe stadionul Valentin Stanescu.

Decizia luata astazi nu este una surprinzatoare, majoritatea celor implicati in fenomenul fotbalistic din Romania fiind de parere ca hotararea initiala luata de Comisia de Disciplina a FRF va fi mentinuta.

In aceste conditii, clasamentul Ligii 1 nu sufera niciun fel de modificare din moment ce el a fost realizat tinandu-se cont de rezultatul de 3-0 in favoarea echipei pregatite de Marius Lacatus.

"Apelul nostru a fost respins ca fiind nefondat, in acest sens invocandu-se art. 145, paragraful A. Vom merge mai departe, credem in sansa noastra. Pledoaria avocatului nostru a fost una de exceptie, dar cred ca nu a fost inteleasa de membrii Comisiei. Decizia trebuia luata in spiritul jocului. Cred ca arbitrul nu a procedat regulamentar. Ultima noastra sansa este Curtea de Arbitraj pentru fotbal. Este dreptul nostru sa speram ca Rapid sa se califice in Cupele Europene dupa un rezultat stabilit la masa verde. Am fost si la meciul din Finala Cupei din 1988 cand s-a intamplat ceva asemanator. Steaua se intoarce in timp", a precizat Grigore Sichitiu, directorul general adjunct al Rapidului.

"Membrii comisiei au luat o decizie in spiritul regulamentului, iar asta este cel mai important. Cei de la Rapid vor apela la urmatoarele cai de atac, dar deja noi nu ne mai facem probleme. Este evident ca punctele vor ramine la noi. Daca doua comisii au luat aceeasi decizie, este clar ca aceasta este hotarirea corecta si care se impunea”, a precizat Adrian Ilie, managerul sportiv al Stelei, pentru Fanatik.