Evolutie neasteptata in dosarul drepturilor TV pentru Liga 1, castigate prin licitatie (acum doua saptamani) de catre Antena 1 si RCS: presedintele Ligii profesioniste de fotbal, Dumitru Dragomir, a refuzat semnarea contractului cu consortiul castigator!

Dragomir a motivat decizia prin faptul ca Antena 1 si RCS i-ar fi solicitat includerea unor clauze care ar incalca legea (seful LPF nu a intrat in detalii).

Cristian Cretu, seful Departamentului de Sport al Antenei 1, a declarat pentru cotidianul Prosport ca Antena 1 si RCS au transmis, la doua zile de la incheierea licitatiei, un contract cu unele modificari care sunt confidentiale. "Astazi la 11 ne-am intalnit la Liga si am plecat de la urmatoarele premize: daca ne intelegem semnam contractul in varianta data, daca nu ne intelegem semnam asa cum vrea Liga urmand ca pe parcurs sa mai negociem in privinta neintelegerilor", spune Cretu.

Reprezentantii Antenei 1 sustin ca au negociat mai multe ore cu oficialii LPF, insa nu au ajuns la un acord; in acel moment, au luat decizia de a semna contractul in varianta propusa de Liga. Surpriza insa - vicepresedintele LPF Valentin Alexandru a refuzat semnarea contractului, motivind ca numai presedintele Dumitru Dragomir poate sa o faca!

In aceste conditii, Antena 1 si RCS au chemat un executor judecatoresc care a lipit pe usa LPF un exemplar din contractul semnat de castigatorii licitatiei, nu inca si de Liga!

Marti expira termenul in care castigatorul licitatiei trebuie sa semneze contractul cu detinatorul drepturilor (LPF).

Refuzul lui Dragomir de a semna contractul alimenteaza suspiciunea ca LPF cauta orice pretext pentru a impiedica validarea licitatiei (in care Antena 1 s-a impus, dupa anuntarea unei sume de 102 milioane de euro pentru trei ani). In primul rand, Dragomir este nemultumit de suma oferita pe care o considera mica! In al doilea, exista suspiciunea ca LPF ar fi agreat un alt castigator al licitatiei (Realitatea si Telesport), insa desfasurarea licitatiei a impiedicat implinirea "planului".

Telesport, fostul detinator al drepturilor, avea drept de prima optiune in cazul drepturilor, insa nu se mai poate folosi de acest avantaj, pentru ca a expirat de citeva zile.