Ofiterul de presa al Ligii Profesioniste de Fotbal, Adrian Ionescu, a dezvaluit in emisiunea Fanatik Show ca a primit un e-mail din partea unei televiziuni chineze interesata sa preia drepturile de difuzare a campionatului romanesc pentru tara Marelui Zid. Interesul Ligii Intai in Asia vine din doua motive: bursa pariurilor si impresia buna lasata de jucatorii romani prezenti in ultimii ani pe continentul de la Rasarit.

"Azi am primit un mail pe site-ul Ligii de la o mare firma de televiziune din China, care e foarte interesata in achizitionarea drepturilor TV din campionatul romanesc, sa difuzeze meciurile in tari asiatice, precum Macao sau China", a spus Adrian Ionescu la Telesport.

Adrian Ionescu este convins ca in curand meciurile din campionatul intern nu vor mai fi urmarite pe posturile de televiziune Free TV, ci doar prin sistemul Pay-Per-View. "In Italia, sistemul pay-per-view a fost adoptat din anul 2000, iar in prezent sunt peste 8 milioane de utilizatori. Acolo, omul se duce la un magazin autorizat, isi ia cartela cu meciul Roma-Napoli, o introduce in receiverul televizorului si urmareste doar acel meci. Daca vrea sa priveasca si alte partide, isi ia cartele pentru fiecare. In scurt timp va fi si la noi la fel", a adaugat Ionescu la emisiunea Fanatik Show.