Manchester United si-a confirmat statului de principala candidata la castigarea Champions League dupa o victorie categorica pe terenul Romei, aflata inca in amintirea dezastrului de anul trecut de pe Old Trafford. Cristiano Ronaldo a marcat cu o puternica lovitura de cap, iar Rooney a inchis tabela dupa o greseala a lui Doni, si United este la 90 de minute de semifinale.

Sir Alex Ferguson i-a lasat pe banca pe Hargreaves, Tevez sau Giggs, dar in teren a fost Cristiano Ronaldo care a marcat cu o puternica lovitura de cap in minutul 37, dupa o faza rapida a englezilor, pornita de la Rooney si continuata de Scholes care i-a oferit portughezului o centrare ideala. Ronaldo a devenit astfel golgheterul sezonului in Liga Campionilor, cu sapte reusite, fiind urmat in aceasta ierarhie de Leo Messi (Barcelona), cu sase goluri.

Roma a pus rareori in pericol poarta lui Van Der Sar, abia in debutul reprizei secunde Max Tonetto sutand in doua randuri, dar olandezul a fost de fiecare data la post. Fara Totti, accidentat in ultimul meci din Serie A, romanii n-au avut idei in fata liderului din Premier League. Mancini sau Taddei, oamenii care trebuiau sa coordoneze jocul, au fost aproape inexistenti.

In minutul 69, Wayne Rooney dubleaza avantajul lui United, dupa o centrare a lui Hargreaves, respinsa gresit de Doni, si englezii raman in cursa pentru trofeul castigat ultima oara la finalul secolului trecut (in 1999).

Singura suparare pentru Sir Alex Ferguson a fost accidentarea fundasului central Nemanja Vidic, din minutul 33, sarbul fiind obligat sa paraseasca terenul.