Comisia Centrala a Arbitrilor a incheiat sedinta inceputa in jurul orei 9:30. Membrii au decis ca decizia lui Alexandru Deaconu de a opri partida Rapid - Steaua este una corecta! Cazul se afla acum pe masa celor de la Comisia de Disciplina care se va intruni astazi, la ora 17:00 pentru a da verdictul final: rejucare sau 3 - 0 pentru Steaua!

Conducerea Rapidului a reactionat imediat! "Ce au hotarat cei de la CCA este problema lor. Pentru noi, Regulamentul este clar. Deaconu daca proceda corect, trebuia sa acorde cele trei minute si daca nu luam masurile corespunzatoare, atunci meciul trebuia oprit. Pana nu vedem care va fi decizia Comisiei de Disciplina, nu am ce sa mai comentez. Daca decizia nu ne este favorabila, vom depune memoriu", a spus Nicolae Manea.

Ion Craciunescu se indoieste ca arbitrul Deaconu a procedat conform Regulamentului. "Nu am vazut raportul scris de arbitru dupa meci, dar daca el a oprit jocul imediat pentru ca au fost aruncate obiecte si nu pentru ca a fost lovit, atunci el a gresit", a spus fostul mare arbitru international.

Explicatia CCA

Seful Comisiei de arbitri, Gheorghe Constantin a transmis verdictul Comisiei de disciplina prin intermediul unei scrisori in care ofera ca argument alineatul 2 din capitolul "Deciziile Arbitrului": "arbitrul îşi poate schimba o decizie care, după părerea sa sau ca urmare a unei consultări cu un arbitru asistent îşi dă seama că nu este corectă, cu condiţia ca jocul să nu fi fost reluat sau să se fi terminat".

Acest alineat ii ofera acoperirea regulamentara lui Deaconu: a oprit meciul dupa ce fusese lovit de o bricheta aruncata din tribuna, dupa doua minute a vrut sa il reia, insa - la vederea obiectelor care cadeau in continuare pe gazon - l-a oprit definitiv. Pasajul din regulament, invocat de CCA, ii da dreptul sa realizeze aceasta succesiune de evenimente fara sa arate trei minute de intrerupere.