Un studiu efectuat de Scoala de Afaceri Economice din cadrul Universitatii din Navarra arata ca portughezul Cristiano Ronaldo se bucura de cea mai multa mediatizare din lumea fotbalistica, acesta fiind urmat de vedeta Barcelonei, Ronaldinho. Niciun fotbalist roman nu figureaza intre primii 20.

Vedeta lui Sir Alex Ferguson a ajuns in prima jumatate a sezonului 2007-2008 la o medie de 14.8 puncte de rating, fiind de departe cea mai importanta imagine din Premier League.

Podiumul este incheiat de argentinianul Lionel Messi, de la Barcelona, cel care se bucura de o popularitate in plina ascensiune in ultimele doua sezoane fotbalistice, gratie evolutiilor sale deosebite de pe Nou Camp.

De-abia pe locul patru se gaseste castigatorul Balonului de Aur, milanezul Kaka, in timp ce Wayne Rooney si David Beckham (a fost mai multe sezoane la rand cea mai importanta imagine din fotbal) se afla pe urmatoarele doua pozitii.

La nivel de echipe de club, FC Barcelona este lider de piata (clubul catalan castiga aproximativ 150 de milioane de euro pe sezon de pe urma vanzarii imaginii jucatorilor sai), urmati fiind de Manchester United (impresioneaza pe piata asiatica) si AC Milan (actuala campioana e Europei). Surprinde clasarea doar pe locul cinci a "galacticilor" de la Real Madrid, stiut fiind faptul ca madrilenii sunt una dintre cele mai iubite echipe din lume.

Premier League detine cinci jucatori in TOP 10, ascensiunea britanicilor fiind una deosebita in ultimii ani (Sa nu uitam ca au patru echipe in sferturile Champions League).