Ceea ce parea iminent inaintea partidei cu Steaua s-a intamplat astazi, Mircea Rednic a demisionat de la Rapid. Contestat de tribune si parasit de patron, cel care a spus ieri ca "Puriul" poarta o mare vina pentru rezultatele echipei, Rednic paraseste inca o data Giulestiul, de aceasta data dupa o infrangere, scor 1-0 cu Gloria Buzau.

"Rednic a precizat ca va parasi echipa dupa meciul cu Steaua, indiferent de rezultatul final. A vrut sa ramana pentru ca isi dorea enorm sa ii invinga pe acestia. Nu stiu daca are sau nu oferte, pentru ca nu este treaba mea, dar sunt sigur ca nu va sta prea mult pe tusa, nu va duce lipsa de oferte. Nu este numai vina lui Rednic pentru ceea ce se intampla acum in Giulesti. Sincer, nu ma asteptam sa avem un rezultat bun la Buzau, dupa ceea ce s-a intamplat in partida cu Steaua", a precizat Nicolae Manea, director tehnic la Rapid, la Realitatea TV.

"Decizia o luasem dupa jocul de la Craiova, dar venea meciul cu Steaua si mi-am dorit foarte tare sa castig acest meci. Ceea ce s-a si intamplat, cu toate ca a aparut acest scandal care dovedeste si el ca e imposibil sa te pui contra curentului. Era corect sa plec dupa jocul cu Steaua, dar a venit prea repede partida cu Buzaul si am cedat rugamintilor lui George Copos. A trecut si asta si mi-am dat seama ca, daca as mai ramane, pierde toata lumea: si echipa, si eu, si suporterii, toti. Au venit si declaraţiile facute aseara de patron, care m-au convins definitiv", a spus Rednic, cel care a mentionat ca aceasta demisie este una definitiva.

Se intoarce Bergodi?

Marian Rada este singura solutie pe care conducerea rapidista o are la indemana in acest moment. Totusi, acesta nu ar dori sa preia postul de antrenor principal si sa isi asume responsabilitatea pentru rezultatele din acest moment ale ferovioarilor. Totusi, Cristiano Bergodi ar putea fi unul dintre succesorii lui Mircea Rednic. Bergodi a pregatit echipa in vara, a caastigat Supercupa Romaniei dar a demisionat dupa eliminarea din Cupa UEFA, suferita in turul 1 preliminar in fata celor de la Nurenberg. Chiar daca George Copos a declarat ca Bergodi nu va mai antrena niciodata in Giulesti, totusi, italianul este singura varianta la indemana a conducerii clubului giulestean. "Il avem pe Marian Rada si vom lua o decizie astazi sau maine. Nu as putea sa va spun despre Bergodi pentru ca nu eu hotarasc. Va fi o sedinta si vom lua o decizie", s-a rezumat Nicolae Manea sa completeze la sport.ro.

Hizo: "Nu ma intereseaza ce e la Rapid!"

Viorel Hizo ar fi inca un antrenor luat in calcul de conducerea visinie macar pana la vara, cand sefii din Giulesti ar numi un alt antrenor. Tehnicianul Ceahlaului a declarat ca nu il intereseaza ce se intampla cu echipa lui Copos! "Am un meci asa important in seara asta, incat nu ma gandesc la Rapid. Nu am ce sa comentez. Mi-e capul la Unirea Urziceni. Nu e problema mea ce se intampla la Rapid", a spus Hizo la sport.ro.

Vazut ca salvator al formatiei de la langa Podul Grant, Mircea Rednic paraseste Rapidul intr-o situatie nu tocmai fericita pentru echipa patronata de George Copos: Giulestiul se afla pe locul patru in Liga 1, cu 45 de puncte, la cinci lungimi distanta de Steaua, cea care ocupa ultima pozitie care asigura prezenta in viitoarea editie de Champions League.

In cazul in care decizia comisiilor de disciplina va da castig de cauza Stelei dupa partida intrerupta in Giulesti, Rapidul se va afla la opt puncte de rivalii din Ghencea, iar Liga Campionilor ar deveni un obiectiv aproape imposibil de realizat.