Suna cinic, dar cifrele au ajuns sa conteze la fel de mult precum orgoliile dintr-un derby. Din cauza brichetei galbene aruncate la cativa centimetri de capul arbitrului, Rapidul a pierdut orice speranta pentru grupele Champions League. Adica accesul la glorie si la zece milioane de euro.

Ceea ce face ca acea bricheta blestemata, zvarlita din tribuna la doar cateva momente dupa ce arbitrul fusese deja lovit in cap de un alt obiect, sa devina cea mai scumpa bricheta din istoria Romaniei.

Trist pentru clubul care nu va pierde doar meciul cu Steaua la masa verde. Rapidul se va alege, probabil, si cu terenul suspendat, si cu sansele de a prinde locul doi facute praf. Or, tocmai acel loc doi ar fi dus-o in turul trei preliminar al Champions League, de unde un pas mic ar fi propulsat-o la masa bogatilor. Un loc care garanteaza retete financiare de aproximativ zece milioane de euro - aici fiind incluse bonusuri de la UEFA, drepturi tv, bilete si abonamente.

Joi seara, Rapidul a avut o sansa uriasa sa treaca de Steaua in clasament si sa intrerupa seria castigatoare a lui Lacatus. N-a vrut asta insa posesorul unei brichete galbene.