Fenerbahce se află într-un imens scandal după ce fanii echipei au scandat numele lui Vladimir Putin la partida pierdută dramatic(1-2) în turul trei preliminar al Champions League contra lui Dinamo Kiev, formație antrenată de Mircea Lucescu.

Vladimir PutinFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

După momentul în care formația din Ucraina a marcat prin Vitaliy Buyalskyi în minutul 57 golul de 1-0, de supărare fanii lui Fener au început să-i scandeze numele lui Vladimir Putin.

Războiul din Ucraina, ziua 155. Cele mai importante evenimente de joi sunt live text pe HotNews.ro.

Mare parte din asistență i-a scandat numele lui Putin, iar UEFA promite că va lua măsuri după acest gest al fanilor celor de la Fenerbahce.

Ambasadorul Ucrainei în Turcia, dezamăgit de gestul fanilor turci

Ambasadorul Ucrainei în Turcia, Vasyl Bodnar, a condamnat, joi, scandările suporterilor turci în favoarea şefului statului rus Vladimir Putin.

„Fotbalul este un joc corect. Dinamo Kiev a fost mai puternică ieri seară. Este foarte trist să auzi din partea suporterilor lui Fenerbahce cuvinte care susţin un asasin şi un agresor care bombardează ţara noastră.

Sunt recunoscător poporului prieten turc pentru susţinerea Ucrainei şi reacţia la aceste comentarii nepotrivite ale unor suporteri" - Vasyl Bodnar, conform Agerpres.

Mircea Lucescu condamnă scandările fanilor lui Fenerbahce

Momentul a fost unul care l-a dezamăgit pe Mircea Lucescu, tehnicianul romând precizând că nu se aștepta la așa ceva. „Nu mă așteptam la asemenea urale, e păcat”, a punctat antrenorul, citat de BBC.

Ahmet Murat Cakar, fost important arbitru turc, spune că UEFA nu va ezita și va lua măsuri după gestul fanilor lui Fenerbahce. „Uralele lui Putin vor provoca mari necazuri”, spune Cakar.

De asemenea, fostul arbitru mai spune că forul european a convocat de urgență Comitetul Executiv într-o teleconferință după cele întâmplate miercuri seara la Istanbul.