Nicolae Dică este în mod oficial noul antrenor al celor de la FCSB, iar Gigi Becali (patronul echipei din SuperLiga) a vorbit într-o conferință de presă despre libertățile pe care le va avea tehnicianul la vicecampioana României.

Nicolae DicaFoto: Vadim Ghirda / AP - The Associated Press / Profimedia

Este atât de bine cunoscut cazul antrenorilor de la FCSB din ultima perioadă: echipa în mare parte este făcută de patron, la fel și schimbările. Cu funcția plătesc însă antrenorii atunci când rezultatele sunt slabe.

Nicolae Dică va avea libertate de acțiune în primele meciuri, cel puțin așa se laudă Gigi Becali

Gigi Becali a vorbit marți despre libertățile pe care le va avea Nicolae Dică la FCSB: ce i se va impune și ce nu.

„Dică este antrenorul. Nu a fost greu de convins. A zis că vrea bani doar la performanță. Am întrebat: Cum să luați bani când pierdeți?. A zis vrea bani la performanță și vrea mai multă libertate.

Lasă-mă câteva meciuri pentru a-mi impune filozofia (n.r. a cerut Dică). Am spus: Bine, te las pe tine, dar vreau să promovezi tinerii.

El va face schimbările. Va avea libertate în tur. Să vedem dacă va fi pe primul loc sau la maximum 3 puncte de CFR Cluj sau Craiova. Nu-i pot pune obiectiv calificarea. Vorbim despre viitor.

I-am zis că poate să joace cum vrea cu Tavi Popescu. A spus că vrea să schimbe sistemul, să-i dea libertate lui Tavi, în spatele vârfului. Nu i-am impus sistemul, am cerut doar jucători. Nici măcar echipa de start nu o impun” - Gigi Becali, într-o conferință de presă, citat de gsp.ro.

Toni Petrea și-a dat demisia după startul ratat de sezon

După un dezamăgitor 1-1 cu nou promovata U Cluj în prima etapă, FCSB a pierdut derbiul cu Rapid de duminică seara (2-0) din SuperLiga (fosta Liga 1). În urma acestor rezultate, Toni Petrea și-a prezentat demisia.

În următorul meci, FCSB o va întâlni joi, de la ora 20:30, pe Saburtalo Tbilisi în manșa retur contând pentru turul doi preliminar din Conference League. Gruparea din Georgia s-a impus cu 1-0 pe propriul teren.​

FCSB, start ratat de sezon - Cui vrea Gigi Becali să cedeze echipa