Liga spaniolă de fotbal (LaLiga) a cerut abrogarea contractului atacantului Kylian Mbappe cu clubul Paris Saint-Germain, în faţa tribunalului administrativ (TA) din Paris, potrivit plângerii consultate vineri de AFP.

Kylian MbappeFoto: Dave Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

LaLiga cere, totodată, anularea validării conturilor clubului de către Direcţia Naţională pentru Controlul Gestiunii (DNCG).

Cele două acţiuni au fost respinse în aceeaşi zi pe motiv că nu sunt urgente, potrivit unei surse judiciare, dar vor fi examinate pe fond, pe termen lung, scrie Agerpres.

„Ne aşteptam la asta”, a explicat pentru AFP avocatul francez al LaLiga, Juan Branco, „era un recurs tehnic, iar ceea ce contează este judecarea pe fond”, care ar putea să nu se întâmple înainte de finalul sezonului 2022-2023.

„Demersurile noastre întâmpină rezistenţă, dar nu sunt decât o primă etapă înainte de a sesiza jurisdicţiile europene, peste câteva luni”, a adăugat Branco.

LaLiga a cerut TA „să anuleze deciziile administrative„ de „omologare a contractului” lui Mbappa de către Liga Profesionistă de Fotbal (LFP), precum şi „refuzul” DNCG „de a lua măsuri împotriva clubului PSG”, decizie care datează din 21 iunie 2021.

Potrivit lui Branco, PSG nu a respectat „criteriile şi indicatorii prevăzuţi în regulamentele LFP şi DNCG, şi nici cele emise de UEFA” în legătură cu regulile fair play-ului financiar.

Branco afirmă că acest lucru a „generat un prejudiciu important şi direct al clientului său, LaLiga”.

Avocatul îi reproşează clubului PSG că ar fi prezentat „bilanţuri contabile falsificate, bugete previzionale în mod voluntar fanteziste” şi ar fi „mascat sistemul în pus scenă cu sponsorii care au legătură directă cu entitatea qatariană”, patronul clubului.

„Această situaţie aduce atingere structural posibilităţii unei concurenţe loiale şi nefalsificate pe piaţa internă a Uniunii Europene (...) şi la principiile echităţii sportive”, a subliniat avocatul.