Sadio Mane, atacantul senegalez care a ajuns în această vară la Bayern Munchen, a fost desemnat jucătorul african al anului în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor CAF (Confederația Africană de Fotbal), care a avut loc joi, la Rabat, scrie AFP.

Sadio Mane, cel mai bun jucator african al anuluiFoto: BackpagePix / PA Images / Profimedia

În vârstă de 30 de ani, Mane a mai câștigat premiul în 2019, când juca la Liverpool. Trofeul nu a fost acordat în 2020 și 2021 din cauza pandemiei Covid-19.

El a fost unul dintre artizanii triumfului Senegalului la Cupa Africii pe Națiuni din februarie 2022 (a marcat penaltiul decisiv în finala cu Egipt).

Senegalezul a fost prezent la ceremonia de premiere, la o zi după ce noua sa echipă s-a impus cu 6-2 în amicalul de la Washington cu DC United, în care a transformat un penalty.

Pentru titlul individual continental, Mane i-a învins pe fostul său partener de atac de la Liverpool și finalist al Cupei Africii pe Națiuni, egipteanul Mohamed Salah, și pe compatriotul său Edouard Mendy, portarul lui Chelsea.

Sadio Mane și-a început cariera la Metz, înainte de a evolua la RB Salzburg, Southampton, Liverpool și Bayern Munchen.

Selecționerul Senegalului, Aliou Cissé, a câștigat premiul de antrenor african al anului.

Asisat Oshoal, sportivă din Nigeria care evoluează la Barcelona, a câștigat pentru a cincea oară premiul de cea mai bună jucătoare africană a anului.