CFR Cluj s-a impus cu scorul 3-0 în faţa celor de la Inter d'Escaldes (campioana Andorrei), joi seară, în prima manşă din al doilea tur preliminar al Conference League, dar Dan Petrescu rămâne precaut și a făcut o declarație în stilul caracteristic după meciul din Gruia.

Dan PetrescuFoto: cfr1907.ro

Reacția lui Dan Petrescu după CFR Cluj - Inter d'Escaldes 3-0

Antrenorul campioanei României crede că jucătorii săi puteau câștiga mai categoric și a dat vina pe arbitru, care „a prins o zi proastă”. Petrescu acuză şi faptul că la Craiova, în campionat, se va juca într-o zi caniculară

„După cum s-a jucat, scorul e mincinos. Din păcate, ne-am făcut returul greu singuri. Trebuia să fim mai relaxaţi la retur, dar o să avem o deplasare foarte lungă. Vorbeam cu Feher după meci şi ne-a zis că o să ne fie tare greu acolo, ne iau pe sus. E clar că vom fi favoriţi şi suntem favoriţi, dar prea multe ocazii ratate. Eu nu pot să cert un jucător care ratează. Dar azi m-am enervat foarte rău pentru că au fost mult prea multe ocazii.

Cei din Andorra au numai spanioli şi un român. Andorezii joacă în echipa naţională. Nu stau atât de rău cum pare după scor. Cred că am făcut noi un meci bun. Am încercat să jucăm cât mai ofensiv, dar arbitrul a prins o zi mai rea, portarul lor a prins o zi mai bună. Cred că scorul putea să fie mai mare”, a declarat Dan Petrescu, citat de News.ro.

Despre echipele româneşti angajate în Conference League, Dan Petrescu a declarat: „În Europa orice meci e greu, nu contează adversarul. Toate au şanse să se califice, dar va fi foarte greu”.

Antrenorul campioanei a fost iritat de faptul că meciul clujenilor din etapa a doua, de la Craiova, nu a fost amânat.

„Eu nu înţeleg deplasarea asta la Craiova, am văzut că sunt 40 de grade duminică. Dacă îmi spuneţi cum jucăm fotbal la 40 de grade, la ora 4... Eu zic că e împotriva omenirii... Meciul ăsta trebuia amânat... Dar niciodată CFR nu a fost ajutată, de când sunt eu aici nu s-a amânat vreun meci”, a încheiat Dan Petrescu.

Echipa lui Dan Petrescu a marcat prin Jefte ('5, penalty), Debeljuh ('38) și Feher ('84, autogol).

De știut:

  • Returul se va disputa pe 27 iulie, de la ora 18:00, în Andorra.

  • Câștigătoarea dublei dintre CFR Cluj și Inter d'Escaldes va juca în turul trei preliminar al Conference League cu Shakhtyor Soligorsk (Belarus).

Cine este Inter Club d'Escaldes

Club d'Escaldes s-a înființat în 1991 și a jucat până în 2015 în prima divizie din Andorra. După două sezoane petrecute în liga secundă, Inter Club d'Escaldes a revenit în Primera Divisio în 2017.

Inter Club d'Escaldes este câștigătoarea ultimelor trei titluri în Andorra și are și o Cupă cucerită în 2022, conform Eurosport.

Campioana Andorrei a jucat anul acesta în preliminariile Champions League, învingând La Fiorita din San Marino, scor 2-1, dar fiind eliminată de Vikngur Reykjavik din Islanda, scor 1-2.

Conform transfermarkt.com, lotul lui Inter Club d'Escaldes este cotat la 2,6 milioane de euro. Din lot face parte și un jucător român, născut la Zalău, pe nume Radu Feher.

Citește și: