Eliminată rușinoș de Pyunik Erevan din preliminariile Champions League, CFR Cluj își continuă parcursul european în al doilea tur preliminar al Conference League. Chiar dacă va juca împotriva unei echipe semi-profesioniste (Inter d'Escaldes, campioanei Andorrei din ultimii trei ani), Dan Petrescu afirmă că „dubla” va fi una dificilă pentru campioana României.

Dan PetrescuFoto: cfr1907.ro

Primul meci va avea loc la Cluj, pe 21 iulie, în timp ce returul se va disputa pe 28 iulie, în Andorra. Ambele partide vor fi transmise în format LiveScore pe HotNews.ro.

Dan Petrescu, precaut înaintea întâlnirii cu Inter Club d'Escaldes: „E un meci foarte greu”

În stilul său caracteristic, antrenorul a afirmat din nou că „nu mai există echipe mici”.

„Am văzut cele două meciuri ale lor din Champions League pe care le-au jucat, am mai văzut două meciuri din campionatul lor de acasă. Nu e ușor să analizezi o echipă nouă, sunt 10 jucători spanioli, un român, și restul sunt internaționali din Andorra, cu 60-70 de meciuri.

E clar că e cea mai bună echipă din ultimii trei ani, a luat trei campionate. Orice campioană, indiferent din ce țară e, are ADN-ul ei, chiar dacă e din San Marino sau Gibraltar. Orice meci cu o campioană e foarte greu, mai ales în Europa. Dacă vedeți rezultatele, nu mai sunt diferențe mari, nu mai sunt echipe mici și echipe mari. E un meci foarte greu și trebuie să-l pregătești foarte bine.

Normal, diferența e mare. Și armenii aveau jucători de națională. Peste tot sunt jucători buni. Când jucăm cu echipe mici nu se știe niciodată. Jucătorii spanioli, indiferent de unde îi iei, știu fotbal. Au 10 jucători peste 33 de ani, cu experiența. O să vină Feher, singurul român al lor, a declarat că își joacă șansa, o șansă mai mică, dar o joacă. Toți jucătorii vor da 200%. În retur ei au speranțe mari, pentru că e la altitudine mare și toate echipele au suferit. Noi trebuie să ne gândim doar la meciul ăsta.

Niciodată în cupele europene n-au pierdut la scoruri mari. Sunt convins că se vor organiza în 4-4-2, se vor apăra și vor juca pe contraatac și faze fixe. Asta vor face. Dar nu mai e diferența care era înainte. Nu e chiar așa. Nicio echipă care a câștigat campionatul e slabă. Până în Andorra facem opt ore cu totul. Va fi o deplasare foarte grea. Trebuie să câștigam toate meciurile, ăsta e obiectivul” - Dan Petrescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Cine este Inter Club d'Escaldes

Club d'Escaldes s-a înființat în 1991 și a jucat până în 2015 în prima divizie din Andorra. După două sezoane petrecute în liga secundă, Inter Club d'Escaldes a revenit în Primera Divisio în 2017.

Inter Club d'Escaldes este câștigătoarea ultimelor trei titluri în Andorra și are și o Cupă cucerită în 2022, conform Eurosport.

Campioana Andorrei a jucat anul acesta în preliminariile Champions League, învingând La Fiorita din San Marino, scor 2-1, dar fiind eliminată de Vikngur Reykjavik din Islanda, scor 1-2.

Conform transfermarkt.com, lotul lui Inter Club d'Escaldes este cotat la 2,6 milioane de euro. Din lot face parte și un jucător român, născut la Zalău, pe nume Radu Feher.