Liga Campionilor programeaza in acesta seara trei partide din cea de-a doua zi a optimilor de finala (Inter - Liverpool se va disputa saptamana viitoare), alte nume mari ale fotbalului de pe Batranul Continent urmand sa se alature pe lista marilor victime, acolo unde deja se afla campioana en-titre AC Milan sau francezii de la Olimpique Lyon.

FC Porto - Schalke 04

Germanii de la Schalke vor incepe partida din aceasta seara de la adapostul victoriei la limita de pe AufSchalke, 1-0, gol Kevin Kuranyi, fiind, cel putin pentru moment, favoriti la calificare. Portughezii sunt insa obisnuiti cu fazele superioare ale Champions League, ei de altfel castigand acest trofeu pe vremea domniei lui Jose Mourinho. "Avem 90 de minute la dispozitie pentru a ne califica si stim cu siguranta ce avem de facut", a punctat Jesualdo Ferreira, tehnicianul celor de la Porto. Experienta superioara ar putea face diferenta in favoarea lusitanilor, cei care sunt increzatori ca se vor califica in sferturile Ligii Campionilor.

Real Madrid - AS Roma

Drumul galacticilor catre Liga cu numarul 10 din palmares trece prin statia Roma, Totti si compania plecand, cel putin teoretic dupa victoria cu 2-1 de pe Olimpico, cu prima sansa. Italienii anunta ca nu vor veni pe Bernabeu sa se apere, dorind cu orice pret sa inscrie si sa le faca viata grea campionilor Spaniei. Palmaresul si traditia sunt clar in favoarea ibericilor, Realul fiind una dintre pretendentele sigure, sezon de sezon, la triumful in Champions League.

Chelsea - Olympiacos

Partida de la Londra pare a fi duelul cel mai dezechilibrat din aceasta seara, "albastrii" fiind marii favoriti la calificare. Scorul de 0-0 inregistrat in tur le da insa sperante grecilor, un eventual gol marcat de acestia complicand serios soarta calificarii. Manati de la spate de un stadion plin si de primele promise de Roman Abramovici, elevii lui Avram Grant par a nu avea niciun fel de probleme in fata ambitiosilor fotbalisti de la Olympiacos.

Partida Inter Milano - Liverpool se va disputa peste o saptamana, 11 martie, din cauza faptului ca stadionul San Siro este folosit de ambele echipe ale orasului Milano (AC Milan si Internationale), iar rosso-nerii au evoluat ieri pe aceasta arena impotriva celor de la Arsenal.