Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a anuntat ca licitatia pentru drepturile de televizare a partidelor din Liga 1 va avea loc in ziua de 31 martie, aceasta urmand sa fie cu strigare.

Inscrierea la aceasta licitatie va costa 5.000 de euro, in timp ce pretul caietului de sarcini va fi de 40.000 de euro. Vorbind pe marginea banilor care vor fi dati pentru achizitionarea dreptului de a transmite partidele din prima liga de fotbal a tarii, Dragomir a precizat ca are deja doua oferte de aproximativ 54 de milioane de euro.

De asemenea, fiecare reprezentant mass-media care va participa la vanzarea drepturilor va primi gratuit din partea LPF un dosar complet cu datele acestei tranzactii.

"Mie mi se pare un pret mare. Nu cred ca se pot scoate banii acestia din reclama de la meciurile respective", a declarat pentru hotnews.ro Cristi Parvan, interactive media director al Zed Digital.

"Poate ca cineva sa dea banii acestia pentru a arata puterea statiei respective, poate fi fezabil pentru cineva care vrea sa initieze un pay-per-view. Daca nu o legi de amortizarea investitiei, ar putea fi oameni care sa dea acesti bani, poate cineva din top 300", a mai spus Parvan.

"Piata o sa ofere cat trebuie. Pretul corect este pretul pe care poate sa il ofere piata", a spus Octav Popescu, managing director Initiative. Acesta a precizat ca drepturile de transmisie vor fi achizitionate de televiziunile care au suficienti bani. "Daca au bani de dat si cred ca sportul este o carte castigatoare, atunci vor da bani", a completat Popescu.

Recent, intr-un interviu pentru HotNews.ro, si presedintele GMP, Felix Tataru, aprecia ca "daca cineva plateste pentru aceste drepturi inseamna ca si-a facut calcule ca piata poate sa duca, dar pana la urma este un risc pe care televiziunea respectiva si-l asuma. Sigur, competitia e foarte mare si cumva se ajunge artificial la un pret foarte mare. Pentru ca piata devine extrem de segmentata, fotbalul este cel care polarizeaza, cine are bucata asta are audienta garantata".

Recent, Razvan Varabiescu, managing director Media Direction, arata pe blogul sau ca predententii la contractul privind drepturile de transmisie a partidelor de fotbal din Liga I vor fi Grupul Realitatea, Canal D, Antena 1.

Mai toate televiziunile din Romania si-au exprimat pana acum in presa interesul pentru aceasta licitatie.

Realitatea si-a lansat propriile emisiuni de stiri si dezbateri sportive. Sorin Enache, director general Realitatea Media a spus despre participarea la licitatia LPF ca "este o varianta pe care o luam in considerare. Realitatea TV a mai dat in trecut meciuri de fotbal, iar audientele au aratat ca decizia noastra a fost corecta".