Il cheama Cesare Prandelli, are 50 de ani si incearca sa o duca pe Fiorentina in Champions League. Are un stil aparte fata de toti ceilalti antrenori din Serie A, fiind calm, intelegator, distins si inteles de toti. Sub comanda sa, Adrian Mutu a devenit unul dintre cei mai buni jucatori din Peninsula, "Briliantul" mulandu-se perfect pe sabloanele desenate de tehnician pe tabla din vestiar.

S-a nascut pe 19 august 1957, la Orzinuovi (langa Brescia) si inca de mic i-a placut frumosul, drept pentru care s-a inscris la un liceu de arta. A dorit sa se faca arhitect, dar fotbalul a patruns mult mai mult in inima sa si a avut castig de cauza.

A bifat 197 de partide in Serie A, castigand trei titluri de campion al Italiei cu Juventus Torino. Viata i-a fost zguduita in toamna anului trecut, atunci cand sotia sa Manuela a incetat din viata dupa ani multi de suferinta ( o tumoare i-a macinat incet dar sigur organismul). A fost, dupa cum chiar el marturiseste, cel mai greu moment pe care il traise pana atunci. Echipa a primit vestea in timp ce se afla la Atena, acolo unde intalnea pe AEK in Cupa UEFA. Traia viata prin ochii sotiei, a celor doi copii (Carolina si Nicolo) si a fotbalului, iar dupa 26 noiembrie 2007, pe prima o pierduse. Simtea ca nu mai are motive sa continue.

Adrian Mutu a fost foarte aproape sa isi piarda mentorul anul trecut, Prandelli fiind la un pas sa iasa de pe scena fotbalui, asa cum o mai facuse o data in 2004, atunci cand a fost numit antrenor al Romei, dar a fost nevoit sa renunte pentru a sta langa sotia bolnava.

Pe Mutu il stia inca din perioada petrecuta pe banca Parmei, intre 2002 si 2004, atunci cand cuplul format din Adrian si Adriano a fost cel mai prolific din Italia sub bagheta sa.

Cesare Prandelli a construit la Florenta o echipa capabila sa se bata cu numele mari din Italia, cu toate ca bugetul formatiei de pe Artemio Franchi este unul modest in comparatie cu cel al granzilor Milan, Inter sau Juventus, sau ca cel mai mare salariu la echipa Viola este de 1.5 milioane de euro, reprezentand numai o transa din cat ia de exemplu Cristi Chivu intr-un sezon competitional la Inter.

"Viata este o continua lupta cu tine, cu capacitatile tale. Este ceva frumos si trebuie traita pana in ultimul moment. Iubesc frumosul, arta, sinceritatea si urasc ipocrizia", a precizat Cesare Prandelli, antrenorul alaturi de care Adrian Mutu a ajuns sa sperie toate apararile din lume, pentru La Repubblica.