Steaua ramane la 11 puncte in urma liderului CFR Cluj si cade pe locul cinci in clasament dupa esecul surprinzator de la Iasi. Ros-albastrii, neinvinsi in amicalele din aceasta iarna, au fost condusi inca din minutul 3 dupa autogolul de generic al lui Banel Nicolita care trimite nefericit in poarta lui Zapata, incercand sa respinga o centrare de pe partea dreapta a lui Andrei Cristea!

Autogolul lui Banel Nicolita la Iasi

Primul sut pe spatiul portii iesene este trimis de Steaua abia in minutul 39, cand Dica executa o lovitura libera de la 22 de metri, prinsa de Branet.

Ploaie de ocazii in minutul 43 pentru Steaua: Branet a respins cu dificultate o centrare de pe stanga, Onut a respins de pe linia portii lovitura de cap a lui Dica, iar Ovidiu Petre a reluat peste poarta de la sase metri. Branet este din nou la post in prelungirile primei reprize. Portarul iesean respinge mingea trimisa de Mendoza care se indrepta spre vinclu.

Andres Mendoza restabileste egalitatea in minutul 2 al reprizei secunde. Peruanul il invinge pe Branet cu un sut cu piciorul stang, la coltul lung, din interiorul careului mare.

In minutul 55, Lacatus il trimite in teren pe Romeo Surdu in locul autorului primului gol al serii, Banel Nicolita, cel care a marcat in proprie poarta in debutul meciului.

Golul victoriei iesene a venit in minutul 60. Zapata se opune la loviturile lui Andrei Cristea si Munteanu, dar nu mai poate face nimic la sutul din opt metri al capitanului Bogdan Onut.

Dayro Moreno isi face debutul la Steaua, intrand in teren in minutul 63, in locul lui Plesan, foarte sters astazi si peste 10 minute participa la o faza sud-americana, alaturi de Pepe Moreno caruia ii paseaza ideal, dar acesta, ramas singur cu Branet, este blocat de portarul lui Poli.

In minutul 89, acelasi Branet, omul meciului, prinde cu siguranta sutul din lovitura libera al lui Dica, de la 17 metri, zona centrala. Mingea lui Dica a trecut peste zid, dar a poposit in bratele portarului iesean.

Toate golurile din Poli Iasi - Steaua 2-1

Steaua pierde prima dintre "cele 15 finale" pe care le are in acest mini-retur si peste o saptamana primeste vizita liderului CFR Cluj. Un nou esec ar insemna ratarea in proportie uriasa a sanselor de a mai merge in Liga Campionilor.