Arsenal nu a putut beneficia de omul in plus avut aproape tot meciul de la Birmingham si a incheiat la egalitate, 2-2, cu echipa locala City, un rezultat care ajuta pe Manchester United, care se poate apropia la trei puncte de lider. Meciul de la Birmingham a fost marcat de accidentarea grava suferita de tunarul Eduardo da Silva, in urma unui fault al lui Taylor, cel care a fost imediat eliminat. Jocul a fost intrerupt timp de opt minute, in acest timp, jucatorul a avut nevoie de o masca de oxigen pentru a putea respira.

Croatul de origine braziliana a suferit o fractura la piciorul stang, detaliile nefiind insa date publicitatii. Televiziunea britanica a refuzat sa difuzeze reluari ale accidentarii, din cauza duritatii imaginillor.

In 10 jucatori, Birmingham a deschis scorul prin James McFadden care a executat impecabil o lovitura libera in minutul 28. Theo Walcott a adus pe Arsenal in avantaj cu o dubla in minutele 49 si 55, dar acelasi McFadden a adus egalarea, transformand un penalti in prelungirile partidei.