Actualul selectioner al Olandei, Marco Van Basten, a semnat un contract pe patru ani cu Ajax Amsterdam, intelegere valabila din vara, dupa terminarea campionatului european. Van Basten a anuntat in decembrie ca va renunta la conducerea nationalei batave la finalul EURO, si revine la clubul unde si-a cunoscut consacrarea ca fotbalist si unde si-a inceput cariera de antrenor.

In 1981, Van Basten a debutat pentru Ajax, unde a jucat timp de sase ani, perioada in care a marcat 151 de goluri in 172 de meciuri si a castigat toate trofeele in competitia interna si Cupa Cupelor in 1987. In acelasi an, s-a transferat la AC Milan unde a cucerit doua Cupe ale Campionilor. S-a retras in 1995, la 28 de ani, din cauza unei serii de operatii la glezna.

In 2000, a revenit la Ajax ca antrenor al echipei de tineret, iar in 2004 a preluat nationala Olandei pe care a condus-o la Mondialul din 2006 si cu care va merge la Europeanul din Austria si Elvetia. La turneul final, Olanda va intalni in grupa Romania, Italia si Franta.

Pana la finalul sezonului, Ajax, la care evolueaza si romanii George Ogararu si Nicolae Mitea, va fi condusa de Adrie Koster, care a preluat echipa in octombrie, de la Henk ten Cate, acesta fiind numit antrenor secund la Chelsea.