Capitanul lui AC Milan, Paolo Maldini, in varsta de 39 de ani, a jucat in partida cu numarul 1000 a carierei sale, in intalnirea dintre campioana Europei si AC Parma (scor 0-0), din etapa a 23-a a campionatului italian. Maldini a intrat pe teren in minutul 68, cand l-a inlocuit pe cehul Marek Jankulovski. Din cele 1000 de meciuri disputate, Maldini a fost titular in 981 dintre ele. Iar intre acestea, 916 le-a incheiat pe teren.

Paolo Maldini va implini 40 de ani pe 26 iunie si a anuntat ca la sfarsitul sezonului isi va incheia si cariera de fotbalist. Una inceputa pe 20 ianuarie 1985, intr-o partida contra lui Udinese.

In cele 24 de sezoane, Maldini a evoluat pentru un singur club, AC Milan, cu care a cucerit sapte titluri de campion al Italiei, o Cupa in peninsula, dar si cinci Ligi ale Campionilor si trei Campionate Mondiale ale Cluburilor. Singura deziluzie a carierei sale este necucerirea niciunui trofeu major cu nationala Italiei, cu care a jucat doua finale: 1994 a pierdut Mondialul in fata Braziliei, iar in 2000 a ratat titlul european, castigat de Franta.

Intre alte recorduri detinute de Maldini se numara cele mai multe selectii la echipa nationala, 126, dintre care in 74 de meciuri a fost capitan, cele mai multe prezente in cupele europene, 170 de meciuri, si cele mai multe meciuri jucate in Serie A - 611.