FC Hermannstadt și FCSB se luptă joi pentru ultimul loc disponibil în careul de ași al Cupei României. Echipa lui Vintilă speră să pună capăt seriei de patru meciuri fără victorie și să continue drumul spre trofeu. Confruntarea se va disputa pe Stadionul Municipal Sibiu, de la ora 20:00, putând fi urmărită în direct la Digisport, Telekom Sport și Looktv

Foto:

FCSB se află în cădere liberă în campionat, iar Cupa României poate reprezenta salvarea unui sezon în care a ratat calificarea în grupele Europa League, iar șansele pentru titlu sunt tot mai mici. După 2-2 cu FC Botoșani în prima etapă a play-off-ului, FCSB se află pe locul 4 în clasament, la șase puncte în urma liderului CFR Cluj.

Echipa lui Bogdan Vintilă are patru meciuri la rând fără victorie: 0-0 cu Academica Clinceni, 1-2 cu Dinamo, 1-1 cu Chindia Târgoviște și 2-2 cu FC Botoșani.

FCSB poate profita de faptul că FC Hermannstadt este mai preocupată de salvarea de la retrogradare, astfel că meciul din deplasare cu FC Voluntari (9 martie) este mai important decât duelul din Cupa României.

"Voi face niște schimbări, unele și din cauza problemelor medicale. Peste câteva zile ne aşteaptă un meci mult mai important, la Voluntari. Acum jucăm acasă, vom avea din nou publicul alături de noi, al 12-lea jucător. Teoretic, FCSB este favorită, dar avem și noi șansa noastră", a spus Vasile Miriuță, antrenorul sibienilor.

FCSB, eliminată de Hermannstadt în sferturile Cupei României din 2018

În 2018, Hermannstadt a reușit să producă surpriza în sferturile Cupei României, când a eliminat-o pe FCSB. Sibienii s-au impus atunci cu 3-0, pe teren propriu. Hermannstadt a trecut apoi de Gaz Metan Mediaș (1-0 şi 3-2), dar a fost învinsă în finală de Universitatea Craiova (scor 2-0).

Echipele probabile:

Hermannstadt: Cristiano - T. Almeida, Dobrosavlevici, I. Stoica, S. Bușu - Rimane, Yazalde, R. Pires - P. Petrescu, Debeljuh, A. Cordea; Antrenor: Vasile Miriuță

FCSB: A. Vlad - V. Crețu, A. Miron, Planic, Panțîru - Olaru, Ov. Popescu, Fl. Tănase - Man, Ad. Petre, Fl. Coman; Antrenor: Bogdan Vintilă

Rezultatele consemnate în sferturi:

Academica Clinceni – Dinamo București 0-1

A marcat: Sorescu '84

FC Petrolul Ploieşti – Sepsi OSK Sf. Gheorghe 0-1

A marcat: Dumiter '35

Poli Iaşi – CSU Craiova 3-2

Au marcat: Breeveld '13, '90+2, Horșia '42 / Nistor '55 pen, '90

Ultimul act al competiției se va disputa la Craiova, pe Stadionul "Ion Oblemenco", în data de 23 mai 2020. Ora nu a fost încă stabilită.

Cine a câștigat ultimele ediții ale Cupei:

2019: FC Viitorul: 2-1 după prelungiri cu Astra Giurgiu

2018: U Craiova: 2-0 cu AFC Hermannstadt

2017: FC Voluntari: 5-3 după 11 metri cu Astra Giurgiu

2016: CFR Cluj: 5-4 după 11 metri cu Dinamo București

2015: FCSB: 3-0 cu U Cluj

2014: Astra Giurgiu: 4-2 după 11 metri cu FCSB

2013: Petrolul Ploiești: 1-0 cu CFR Cluj

2012: Dinamo București: 1-0 cu Rapid București.