Cluburile din prima liga isi doresc schimbarea modalitatii de delegare a arbitrilor, idee insuflata si sustinuta de seful LPF Dumitru Dragomir. Noua modalitate, agreata de cluburi, ar fi tragerea la sorti si ea ar inlocui delegarile facute de Ionut Lupescu, directorul general al FRF.

Cluburile se indreapta spre aceasta varianta fiindca au banuieli privind modul in care federatia s-ar implica in lupta pentru titlu: in toamna, nu de putine ori, FRF a fost acuzata ca inchide ochii la erorile comise de arbitri in favoarea liderului CFR Cluj. In acest context nu pare intimplatoare reactia lui Iuliu Muresan, presedinte CFR Cluj, care spune ca aceasta tentativa de schimbare a modalitatii de delegare ar fi o manevra impotriva CFR!

Dumitru Dragomir a cerut cluburilor sa trimita solicitari privind schimbarea delegarilor, pentru ca propunerea sa fie judecata in comitetul executiv al FRF. In acel for, Dragomir si Lupescu vor descoperi de partea cui se va apleca sprijinul presedintelui Mircea Sandu - capabil sa influenteze votul, Sandu se poate dovedi la rindul sau un arbitru al acestei dispute.

Vineri, solicitat sa comenteze aceasta situatie, Gheorghe Constantin, seful Comisiei Centrale a Arbitrilor, a inclinat spre varianta tragerii la sorti - atitudine la prima vedere surprinzatoare, avind in vedere ca vine din partea unui oficial al FRF. In esenta, Gheorghe Constantin ia o pozitie impotriva lui Ionut Lupescu, omul care i-a luat in vara dreptul de a face delegarile.