​Dorinţa atacantului Edinson Cavani de a pleca de la Paris Saint-Germain în această perioadă de transferuri nu-l lasă insensibil pe antrenorul lui Chelsea, Frank Lampard, care şi-a arătat luni interesul pentru fotbalistul uruguayan, scrie AFP, citată de Agerpres.

Edinson CavaniFoto: psg.fr

"Este un fotbalist mare. Am jucat împotriva lui şi mi-au plăcut întotdeauna mentalitatea şi atitudinea lui şi evident că numărul golurilor marcate de el vorbeşte de la sine", a declarat luni Lampard despre cel mai bun marcator din istoria lui PSG, într-o conferinţă de presă înaintea meciului de campionat de marţi cu Arsenal.

"Nu sunt deloc la curent cu situaţia (lui Cavani), aşa că vom vedea", a adăugat tehnicianul.

Deşi tânărul atacant englez Tammy Abraham are 16 goluri în toate competiţiile, Lampard s-a plâns de lipsa de eficacitate arătată de tinerii săi jucători din compartimentul ofensiv, vizibilă în eşecul de sâmbătă de la Newcastle (0-1).

"Nu resping ideea de a aduce experienţă. Uneori jucătorii tineri au nevoie de ajutor", a spus antrenorul echipei de pe Stamford Bridge.

Clubul londonez se bazează în atac pe Abraham şi belgianul Michy Batshuayi şi ar urma să-l piardă până la sfârşitul acestei luni pe francezul Olivier Giroud, anunţat la Inter Milano.

Chelsea este acum pe locul 4 în campionat, la cinci puncte de următoarele două clasate, Manchester United şi Wolverhampton Wanderers, şi la zece puncte de Arsenal, aflată doar pe locul 10.

Cavani, care luna viitoare va împlini 33 de ani, la final de contract cu PSG la finalul sezonului, s-a înţeles deja cu Atletico Madrid pentru a juca din vară la această formaţie, potrivit presei spaniole.

Autor a 198 de goluri în şase sezoane şi jumătate la PSG, Cavani şi-a pierdut locul de titular în luna august, antrenorul Thomas Tuchel preferându-l pe argentinianul Mauro Icardi.

Conform presei britanice, de uruguayan se interesează şi Manchester United, care l-a pierdut pentru cel puţin şase săptămâni pe Marcus Rashford.