Un lucru ciudat se intampla de vreun an de zile. Becali traieste nauc doua realitati media diferite. Pe de o parte este lovit cu apelative rautacioase de genul "oier", "mocofan", "cioban", "berbecali", pe de alta i se construieste o imagine aparte. Daca mi-as face un pic de curaj si nu m-ar pufni rasul, as numi-o pe aceasta din urma chiar “regala”.

Cum s-a infectat

Un fel de motto pus aiurea: "N-oi fi eu asa de... un mare intelectual, dar astea le simt. Aristocratia o simt, e in sangele meu!" (George Becali la Stirile Pro TV)

Fiind vorba de "sange", "Becali" si "aristocratie", evident ca a existat si un virus care a reusit performanta sa le uneasca. Iar senzatia mea este ca infectarea s-a produs demult... De pe la intrarea in fotbal a domnului Becali, cand o parte a presei a inceput sa-i slabeasca sistemul imunitar susurandu-i dulce la ureche o sintagma care a facut cariera: "Latifundiarul din Pipera...".

De aici si pana la momentul in care Becali si-a constientizat structura nobila n-a mai fost mult: doar o trecerea rapida prin "urs", "vultur" si "Razboinicul Luminii".

Oricum, lucrurile acestea nu mai conteaza prea mult acum, cand “aristocratia” lui Becali a intrat intr-o faza extem de avansata din cauza a doua evenimente.

Dubla lovitura de palat

Primul – un rege, Hagi, i-a devenit vasal prin angajare si obiect de joaca temporara.

Al doilea - aparitia sintagmei "la palat". Daca initial aceasta era rostita cu ironie, ulterior, lucrurile au evoluat accelerat intr-o directie neasteptata.

De exemplu, atunci cand se fac transmisiuni din sediul situat in Aleea Alexandru nr. 1, automat se posteaza pe ecran, simplu, rotund si obligatoriu cu majuscula un cuvant magic: "Palat".

Apoi, cu la fel de multa seriozitate, in discursul unor jurnalisti, formula "Palat" este folosita pentru a indica locul de nastere al unei stiri, loc sfant, aducator de audienta sau de vanzari grele la taraba.

Antidotul

Hai sa fim seriosi, crede cineva ca exista asa ceva? Mai bine sa privim spre viitor si sa ne gandim cine ar fi cele mai bune doua garzi demne sa stea intr-o nemiscare buckinghamiana la intrarea imobilului din Aleea Alexandru nr 1?