Presedintele UEFA, Michel Platini, a atacat planurile Federatiei Engleze de Fotbal de a adauga o etapa primei ligi din Albion care sa se dispute in strainatate. "Este o idee ciudata si comica. Am ras pentru ca nu va fi niciodata acceptata de catre FIFA, fani sau federatiile nationale."

Fosta vedeta a nationalei Frantei este dezamagit de disparitia englezilor din propriul lor fotbal: "Este o idee fara sens. In curand cluburile din Anglia nu vor mai avea nici macar presedinti englezi. Deja antrenorul este strain, jucatorii sunt din afara Angliei, antrenorii cluburilor nu sunt englezi, si acum nici cluburile nu vor mai juca in Anglia. Este o gluma. Frumusetea fotbalului e ca echipele sa joace in fata propriilor fani. Nu suntem un circ ambulant."

Nici conducerea FIFA n-a marsat la propunerea Premier League. Comitetul Executiv al forului mondial va discuta acest plan la viitoarea intalnire, dar "la prima vedere va fi dificil de pus in aplicare", a declarat un purtator de cuvant.

Conducerea Premier League a propus infiintarea unei etape suplimentare in prima liga engleza, ale carei meciuri sa se dispute in strainatate. Aceasta runda ar avea loc in luna ianuarie iar meciurile sale vor fi desemnate prin tragere la sorti si rezultatele vor conta in clasament.

Premierul britanic Gordon Brown a spus intr-un interviu BBC ca validitatea acestei propuneri depinde doar de beneficiul pe care il vor avea suporterii.