Cele 20 de cluburi din prima liga engleza sunt gata sa accepte o propunere de o indrazneala revolutionara: organizatorul Premier League ar urma sa inventeze, prin tragere la sorti, o etapa suplimentara (a 39-a), care sa se dispute in afara Angliei, pe terenuri neutre (pentru care orasele interesate urmeaza sa liciteze financiar). Etapa straina va conta in clasament ca si celelalte 39!

Cluburile englezesti au primit ideea cu foarte multa receptivitate - la mijloc este vorba de o noua sursa de venituri (sumele care ar urma sa fie licitate de orasele interesate in gazduirea meciurilor), dar si de drepturile de difuzare TV.

Inalti responsabili ai Premier League au dat un prim aviz favorabil propunerii, avansind chiar si o data pentru demararea proiectului, 2011.

Suporterii marilor grupari au respins in prima faza ideea, acuzind cluburile ca se gindesc prea mult la bani. De altfel, in acest punct, opinia fanilor coincide cu o prima reactie din partea unui oficial UEFA, citat de BBC: "Aceasta propunere are un substrat mai degraba financiar decit sportiv".

Incredibila la prima vedere, propunerea are toate sansele de a fi adoptata: fotbalul englez este cel mai bogat din lume - incaseaza din drepturile de difuzare TV peste un miliard de euro pe an, iar piata locala pare usor saturata. In consecinta, s-ar putea extinde pe alte piete, chiar si in aceasta forma.