Nationala Romaniei a sustinut un antrenament de doua ore pe stadionul Ramat Gan din Tel Aviv, locul unde miercuri seara va infrunta intr-un joc amical reprezentativa Israelului. Selectionerul Victor Piturca a conturat deja o formula de start in care surpriza este reprezentata de aparitia lui Cosmin Contra pe banda dreapta a apararii. Fundasul lui Getafe pare a fi in pole-position pentru acest post dupa ce concurentul lui, George Ogararu, a pierdut primul 11 la echipa de club, Ajax Amsterdam.

Printre jucatorii care au fost folositi titulari in jocul de antrenament apar si Stefan Radu, care a evoluat pe postul de fundas stanga, sau Razvan Cocis, mijlocasul lui Lokomotiv Moscova.

Piturca ar putea incepe meciul cu Israel in formula Bogdan Lobont - Cosmin Contra, Dorin Goian, Gabriel Tamas, Stefan Radu - Razvan Cocis, Paul Codrea, Cristi Chivu - Banel Nicolita, Adrian Mutu, Ciprian Marica.

Reprezentativa Romaniei nu a mai pierdut de 27 de ani o partida disputata in deplasare impotriva Israelului. Ultimul esec dateaza din 8 aprilie 1981, cand, intr-un amical jucat tot la Tel Aviv, Israel a invins cu 2-1, unicul gol al "tricolorilor" fiind marcat de Mircea Sandu. Insa tot Israel a castigat si ultima intalnire dintre cele doua formatii. In 1999, la Bucuresti, jucatorii din Tara Sfanta s-au impus cu 2-0.

Palmaresul general este favorabil Romaniei care din 18 meciuri contra Israelului a castigat 10 si a pierdut doar trei.