Jurnalistii de la The Sun au profitat de vizita particulara pe care Diego Maradona o efectueaza in Anglia, pentru a obtine un interviu de exceptie, in timpul caruia fostul campion mondial din 1986 si-a cerut scuze pentru golul inscris cu mina impotriva nationalei britanice.

"Daca as putea sa dau timpul inapoi si daca as putea sa schimb ceva, as face-o. dar lucrurile sunt deja consumate - Argentina a fost campioana mondiala, iar eu cel mai bun!", spune Maradona.

In 1986, in sferturi de finala, Argentina a invins Anglia cu 2-1: primul gol a fost inscris de Maradona cu mina, faza pe care arbitrul nu a observat-o. La citeva minute distanta, Maradona a marcat al doilea gol al sau, considerat si astazi cel mai frumos din istoria jocului: a driblat jumatate din nationala engleza si, dupa o cursa de 60 de metri, a plasat mingea in poarta lui Shilton.

La acea vreme, cind a fost intrebat cum ramine cu golul inscris cu mina, Maradona a raspuns: "A fost mina lui Dumnezeu", teribilismul fiind una dintre trasaturile de baza ale carierei sale sportive, alaturi de genialitate.

In ani, lucrurile par sa se mai fi schimbat in caracterul lui Diego, iar interviul publicat de The Sun o demonstreaza: fostul capitan al "pumelor" discuta cu franchete despre una dintre marile probleme ale carierei sale, consumul de droguri: "Consumam cocaina cu whiskey in nestire. Apoi dormeam o zi intreaga. Cind jucam, nu intelegeam prea bine ce se intimpla cu mine, insa eram oricum cel mai bun!"

Maradona spune: "Daca nu as fi consumat cocaina, as fi fost un fotbalist de trei ori mai bun, iar intrebarea Cine a fost mai mare, Pele sau Maradona? nu si-ar fi avut rostul: toti ar fi raspuns numele meu".

Diego spune ca ruptura sa cu drogurile a fost una dintre cele mai dificile decizii din viata: ajunsese in pragul disparitiei fizice, iar dorinta de a trai i-a fost insuflata de cele doua fete: "Cocaina mi-a rapit enorm de mult din timpul pe care ar fi trebuit sa il petrec alaturi de copiii mei".

Diego, 47 de ani, si-a pastrat totusi ceva din apucaturile teribiliste: "Am venit in Anglia, fiindca vreau sa muncesc in fotbalul de aici. A, nu acum! De data aceasta, am venit fara sa am aranjat ceva, deci nu vreau sa sperii niciun manager care lucreaza aici".

The Sun a pastrat in interviu si raspunsul referitor la calitatile lui David Beckham: "Sunt sute de Beckham care joaca fotbal in lume. E un fotbalist bun, dar nu face parte din categoria celor mari".