Domenech, vice-campion mondial cu Franta in 2006, incearca sa testeze un numar mult mai mare de fotbalisti inainte de a anunta lista definitiva pentru EURO 2008. Motivele sale: calendarul international extrem de incarcat provoaca uzura si accidentarile jucatorilor de mare clasa, conditii in care vrea sa isi asigure "spatele".

Este principala ratiune pentru care antrenorul francez a comandat un meci suplimentar saptamana viitoare: in afara testului cu Franta, o nationala denumita A va intilni Congo, la 5 februarie.

Un asemenea joc a stirnit reactii nu tocmai favorabile din partea presei: "Ce poate aduce bun meci de tip A?", l-au intrebat reporterii de la L'Equipe pe Raymond Domenech. Selectionerul a raspuns: "Sunt lucruri pe care le vad si le inregistrez. Ele conteaza, ca detalii, de-a lungul unei campanii de citeva luni - toata lumea se gindeste doar la cele trei saptamani de la EURO, dar de fapt avem de a face cu o campanie de 5 luni de pregatiri".

Din nefericire pentru antrenorul francez, cea mai vehementa critica a sosit din partea atacantului David Trezeguet care a anuntat ca refuza sa participe la asemenea teste. Contrat de antrenor, Trezeguet a perseverat: "Nationala se bazeaza pe un atacant cum e Benzema, pe care il apreciaza mai mult decit o face cu mine. Nu am nicio problema cu acest lucru - nu duc dorul Frantei!"

Conform unor declaratii facute miercuri dimineata, in cotidianul L'Equipe, nici Domenech nu da semne ca i-ar simti lipsa lui Trezeguet - tehnicianul ii transmite jucatorului ca trebuie sa isi probeze calitatile si sa accepte concurenta pe post. "Dar a marcat 15 goluri la Juventus, in acest sezon!", au replicat jurnalistii francezi. "Nu conteaza, trebuie sa isi probeze calitatile!", a fost reactia lui Domenech.

Franta face parte din grupa Romaniei la EURO 2008, alaturi de Italia si Olanda.