Emisiunea "Insider" arunca o lumina noua (si cruda) asupra realitatilor din fotbalul sarbesc al anilor 90. Controversatul Zeliko Raznatovici, mult mai cunoscut sub supranumele Arkan, conducator al unei grupari militare "Tigrii", patrona echipa de fotbal Obilici Belgrad.

In 1998, Obilici urma sa joace impotriva lui Bayern Munchen, in cadrul preliminariilor Champions League. Pentru ca fusese acuzat public pentru crime de razboi, Arkan a primit interdictia de a calatori la Munchen. In semn de razbunare, Arkan ar fi cerut oamenilor sai sa il asasineze pe preseintele UEFA, Lennart Johansson. Atentatul nu a avut loc, pentru ca "nu au gasit momentul potrivit".

In cadrul emisiunii, realizatorii au obtinut si o declaratie exclusiva a lui Johansson: "Da, auzisem despre aceasta amenintare. M-am sfatuit cu familia, insa ce aveam de facut? Banuiesc ca guvernul tarii dumneavoastra a stiut cum sa previna acest atac..."

Emisiunea dezvaluie si o imagine mai putin cunoscuta a fotbalului sarbesc: "Milioane de dolari au intrat si iesit prin cluburile de fotbal, insa statul nu ii putea controla". O explicatie posibila: "Cluburile au cooptat in conducere persoane foarte puternice din politica, politie, bussiness, fisc, justitie, pentru a le proteja in fata investigatiilor".

Ce se intimpla cu un fotbalist care intra in vizorul mafiei? "La cinci minute dupa ce presedintele echipei Zeleznik a fost asasinat, mi s-a facut oferta de a juca in echipa nationala, in anumite conditii: mi se garanta ca voi juca cel putin 20 de minute in fiecare meci al nationalei la Mondialul din 1998. In schimb, trebuia sa le platesc un milion de marci germane din suma de transfer pe care as fi obtinut-o" - aceasta este confesiunea lui Sasa Markovici, fotbalist la Steaua Rosie Belgrad si Zeleznik, a carui legatura cu echipa nationala s-a incheiat in momentul in care a refuzat acea oferta.

Markovici a dezvaluit si cine era persoana care ii facuse propunerea: un personaj inalt din securitatea statului, cunoscut ca prieten al lui Arkan.

Zeliko Raznatovici, Arkan, a incetat din viata in 2000, cind a fost victima unui asasinat in holul hotelului Intercontinental din Belgrad.