Numele lui Gica Popescu figureaza printre cele 10 mentionate de DNA intr-un dosar deschis la 10 ianuarie imptriva unor oameni de fotbal, acuzati de inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani. Imediat dupa comunicarea publica a dosarului, Gica Popescu a declarat ca nu stie nimic, fiindca nu fusese informat.

Gica Popescu a intarit pozitia sa marti dimineata, dupa ce a iesit din sediul DNA, unde fusese chemat. "Abia astazi am aflat care sunt invinuirile. Se pare ca presa stie oricum mai multe decit mine! Impreuna cu avocatul, vom pune la dispozitia procurorilor probele care imi vor sustine nevinovatia", a spus Popescu.

Fost international, Gica Popescu a cochetat cu meseria de impresar, fiind angajat al firmei fratilor Becali. Transferul jucatorului Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray (2003) a reprezentat insa finalul carierei sale de agent: la 3 ani de la perfectarea tranzactiei, jurnalistii gazteie Sporturilor au descoperit ca echipa turca platise cu un milion de euro mai mult decit suma declarata in tara. Gica Popescu, impresar care lucrase la acel transfer, a platit o suma de cca 400.000 de euro, reprezentind taxe catre stat.

"Am o rugaminte la presa - lasati procurorii sa isi faca meseria", a spus Gica Popescu, la iesirea din sediul DNA.