Nationala de fotbal a Romaniei va face parte din grupa 4 a Ligii C din Liga Natiunilor, conform tragerii la sorti care a avut loc la Lausanne, in cursul zilei de miercuri. Tricolorii vor da piept cu Serbia, Muntenegru si Lituania.

HotNews.roFoto: Hotnews

Datele partidelor sunt urmatoarele: 6-8 septembrie, 9-11 septembrie, 11-13 octombrie, 14-16 octombrie, 15-17 noiembrie si 18-20 noiembrie.

Romania a facut parte din esalonul al treilea valoric, fiind cap de serie, informeaza News.ro.

"E o grupa foarte grea, cu echipe puternice, dar avem incredere ca putem sa castigam Liga Natiunilor. Acasa vom juca primul meci fara spectatori, dar trebuie sa fim puternici si sa fim pregatiti la ora inceperii acestor meciuri. Imi doresc ca jucatorii sa inceapa sa evolueze la cluburi, ca sa putem castiga aceasta grupa. Ne dorim sa invingem orice formatie si vrem sa castigam aceasta grupa" - Cosmin Contra, la ProTV.

Seria A:

Grupa 1: Germania, Franta, Olanda

Grupa 2: Belgia, Elvetia, Islanda

Grupa 3: Portugalia, Italia, Polonia

Grupa 4: Spania, Anglia, Croatia

Seria B:

Grupa 1: Slovacia, Ucraina, Cehia

Grupa 2: Rusia, Suedia, Turcia

Grupa 3: Austria, Bosnia-Hertegovina, Irlanda de Nord

Grupa 4: Tara Galilor, Irlanda, Danemarca

Seria C:

Grupa 1: Scotia, Albania, Israel

Grupa 2: Ungaria, Grecia, Finlanda, Estonia

Grupa 3: Slovenia, Norvegia, Bulgaria, Cipru

Grupa 4: Romania, Serbia, Muntenegru, Lituania

Seria D

Grupa 1: Georgia, Letonia, Kazahstan, Andorra

Grupa 2: Belarus, Luxemburg, Moldova, San Marino

Grupa 3: Azerbaijan, Feroe, Malta, Kosovo

Grupa 4: Macedonia, Armenia, Liechtenstein, Gibraltar.

Ce inseamna Liga Natiunilor

Cele 55 de echipe europene au fost impartite in patru esaloane valorice, in competitia care inlocuieste meciurile amicale.

Acest al treilea esalon valoric va contine trei grupe de cate patru echipe si una de trei echipe. Din motive legate de clima pe timpul iernii, nu vor fi mai mult de doua din urmatoarele echipe intr-o grupa: Norvegia, Finlanda, Estonia si Lituania.

Intr-o grupa, se va juca dupa sistemul fiecare cu fiecare, pe teren propriu si in deplasare.

Castigatoarele celor patru grupe se califica in esalonul al doilea valoric, pentru urmatoarea editie, din 2020, iar echipele clasate pe ultimele locuri vor retrograda in esalonul al patrulea.

Vor urma apoi preliminariile obisnuite ale Campionatului European.

Dupa stabilirea formatiilor calificate la turneul final din 2020 din preliminarii, cele mai bune patru echipe necalificate la Euro-2020 din esalonul Romaniei, stabilite dupa meciurile din Liga Natiunilor, vor participa la un play-off, cu semifinale si finala, in urma caruia castigatoarea va obtine "biletul" pentru Campionatul European.

Tragerea la sorti a semifinalelor acestui play-off, programat intre 26 si 31 martie 2020, va avea loc la 22 noiembrie 2019. Partidele din semifinale se vor disputa intr-o singura mansa, pe terenul echipei cu rezultate mai bune in Liga Natiunilor. Invingatoarele vor juca finala pentru Euro-2020, iar gazda singurei manse va fi stabilita prin tragere la sorti.