Liverpool a pus capat seriei de 30 de meciuri fara infrangere reusita de Manchester City in Premier League, dupa un meci extrem de spectaculos disputat pe "Anfield". Echipa lui Jurgen Klopp s-a impus cu 4-3, luandu-si astfel revansa dupa ce in tur fusese invinsa cu 5-0 in deplasarea de pe terenul celor de la City. "Cetatenii" au inscris de doua ori in finalul meciului, dar nu au mai putut evita infrangerea.

HotNews.roFoto: Hotnews

La pauza, Liverpool si Manchester City se aflau la egalitate, scor 1-1. Oxlade-Chamberlain a deschis scorul pentru gazde in minutul 9, iar Sane a adus egalarea cu cinci minute inainte de finalul primei reprize.

In repriza a doua, Liverpool a reusit sa marcheze de 3 ori in 9 minute: Firmino (59'), Mane (61') si Salah (68') s-au intrecut in executii spectaculoase. "Cormoranii" au trait periculos finalul de meci, dupa ce echipa lui Pep Guardiola a reusit sa inscrie de doua ori. Bernardo Silva a marcat pentru 4-2 in minutul 84, iar Gundogan a inchis tabela in prelungiri.

Ultima infrangere inregistrata de Manchester City in campionat avusese loc luna aprilie a anului trecut: 1-2 pe terenul lui Chelsea.

Inaintea partidei de pe "Anfield", City era singura echipa neinvinsa in actualul sezon din Premier League.

Gratie acestui succes, Liverpool a urcat pe locul trei in clasament, aflandu-se la egalitate de puncte (47) cu Manchester United (locul 2) si Chelsea (locul 4). United are insa un meci mai putin disputat, urmand sa o intalneasca luni pe Stoke City.

Manchester City ramane lider in Premier League, cu 62 de puncte.

Rezumatul partidei Liverpool vs Manchester City.

S-a mai disputat duminica:

Bournemouth - Arsenal 2-1

Clasament:

1. Manchester City 62 puncte

2. Manchester United 47 (- un joc)

3. Liverpool 47

4. Chelsea 47

5. Tottenham 44 etc.