Manchester City a remizat pe terenul celor de la Crystal Palace, scor 0-0, la capatul unui meci in care gazdele au ratat un penalty in minutul 90+1. In urma acestui rezultat, seria impresionanta de 18 victorii consecutive in Premier League a luat sfarsit pentru trupa lui Pep Guardiola.

Ederson apara o lovitura de la 11 metriFoto: mancity.com

Gabriel Jesus s-a accidentat in prima repriza si a iesit de pe teren in lacrimi. Kun Aguero i-a luat locul in minutul 23. De asemenea, City l-a pierdut in prelungirile partidei si pe Kevin De Bruyne, dupa o intrare intarziata a lui Jason Puncheon. Belgianul a parasit terenul pe targa.

Crystal Palace putea sa dea lovitura pe final de meci, dupa ce arbitrul a acordat penalty pentru un duel intre Sterling si Zaha. Milivojevic a executat lovitura de la 11 metri, insa Ederson a aparat si a evitat infrangerea.

Manchester City a ratat sansa de a egala recordul de victorii consecutive obtinute de o echipa din campionatele de top ale Europei. In sezonul 2013/14, Bayern Munchen, avandu-l pe banca tehnica tot pe Guardiola, bifa 19 victorii la rand.

"Cetatenii" au pierdut primele puncte in Premier League pentru prima data din august, cand remizau cu Everton, scor 1-1. Totusi, Manchester City este singura echipa neinvinsa in acest sezon din Premier League. Dupa 21 de etape disputate, echipa lui Guardiola se poate lauda cu 19 victorii si doua rezultate de egalitate.

Manchester City este liderul clasamentului, cu 14 puncte avans fata de Chelsea, ocupanta locului doi.

Rezumatul partidei Crystal Palace vs Manchester City.

Clasament:

1. Manchester City 59 puncte

2. Chelsea 45

3. Manchester United 44

4. Liverpool 41

5. Tottenham 37 (- un joc) etc.