FCSB incheie anul cu o victorie impotriva campioanei FC Viitorul, scor 2-0, intr-un meci contand pentru etapa cu numarul XXII din Liga 1. Ros-albastrii au reusit sa se impuna in partida de pe "Arena Nationala", desi au evoluat in inferioritate numerica din minutul 43, dupa eliminarea lui Gnohere. Echipa lui Dica s-a apropiat la doua puncte de liderul CFR Cluj, profitand de infrangerea ardelenilor din aceasta etapa (scor 1-2 cu CS U Craiova).

Foto:

Golurile au fost marcate de Man '20 si Momcilovic '65.

Dennis Man a deschis scorul pe "Arena Nationala" in minutul 20, fiind lansat excelent de Pintilii. Jucatorul in varsta de 19 ani l-a driblat in careu pe Hodorogea si a trimis puternic pe centrul portii aparate de Tordai.

Pintilii a parasit terenul inca din minutul 30, acuzand probleme musculare. Dica a fost nevoit sa faca prima schimbare, Ovidiu Popescu fiind cel care i-a luat locul lui Pintilii. In minutul 31, Eric a fost aproape de egalare, dar Nita a intervenit foarte bine la lovitura de cap a brazilianului.

Cu doua minute inainte de finalul primei parti, Gnohere a primit direct cartonasul rosu, dupa un conflict cu Tucudean, care a cazut pe teren.

Imediat dupa pauza, Nicolae Dica a fost obligat sa faca a doua schimbare din cauza unei accidentari. Ovidiu Popescu, intrat in locul lui Pintilii, a iesit si el accidentat si a fost inlocuit cu Junior Morais.

Echipa lui Gica Hagi a avut doua ocazii importante in startul reprizei secunde, prin Eric si Cristi Ganea, insa tot ros-albastrii au marcat. In minutul 65, Momcilovic a stabilit scorul final, profitand de o eroare a portarului Tordai la un corner. Nita a avut o noua parada salvatoare in minutul 67, la o lovitura de cap a lui Tucudean.

FC Viitorul ocupa locul 6 in clasament, ultima pozitie care asigura prezenta in play-off, insa poate fi depasita de Dinamo, daca echipa lui Miriuta se impune la Timisoara.

"Am castigat un joc foarte important pentru noi. Chiar daca am jucat o repriza in inferioritate, am dat dovada de unitate, de sacrificiu si baietii merita felicitari. In repriza a doua nu le-am dat sanse celor de la Viitorul sa marcheze, in afara de bara lui Ganea nu imi amintesc sa fi avut vreo ocazie. Am inteles ca Gnohere nu a facut nimic", a declarat Nicolae Dica la Digi Sport, potrivit News.ro.

"Asa am decis, sa nu fie in lot pentru acest meci (n.r. Denis Alibec). Vom vedea, poate se va transfera, poate nu... Mai este mult pana la meciul urmator. Nu am mai vorbit cu Denis in ultima perioada fata in fata. Daca va avea o oferta buna pentru club si pentru el cu siguranta va pleca", a mai spus tehnicianul ros-albastrilor.

Hagi: "Jucatorii care au intrat au adus mai multa confuzie. Eu am facut schimbarile, eu sunt de vina"

"Am avut momente bune, dar am luat niste goluri foarte foarte usoare. Jucatorii care au intrat au adus mai multa confuzie. Eu am facut schimbarile, eu sunt de vina, dar nu a fost ce trebuie. Ultimele 20 de minute, jumatate de ora, am fost confuzi. Pana atunci lucrurile au fost bune", a spus Hagi la Digi Sport.

Echipele:

FCSB: Nita - Enache, Larie, Nedelcu, Momcilovic - Filip, Pintilii (Popescu '30, J. Morais '49) - Man, Tanase, Coman (Golofca '75) - Gnohere. Antrenor: Nicolae Dica

FC Viitorul: Tordai - Lopez (Baluta '57), Hodorogea, Taru, De Nooijer (Vana '54) - Cicaldau, Mladen, Ganea - Chitu, Tucudean, Eric (Dragus '63). Antrenor: Gheorghe Hagi

Cartonase galbene: Coman '34, J. Morais '66, Filip '88 / Cicaldau '68, Tucudean '85

Cartonas rosu: Gnohere '43

Arbitri: Sebastian Coltescu - Adrian Radu Ghinguleac, Daniel Mitruti - Lucian Rusandu

Observatori: Augustus Constantin, Vasile Marcel

Rezultatele inregistrate in etapa a XXII-a:

FCSB - FC Viitorul 2-0

Poli Iasi - FC Juventus Bucuresti 3-1

CS U. Craiova - CFR Cluj 2-1

Concordia - Gaz Metan Medias 1-1

Astra - FC Botosani 2-1

Se vor disputa luni:

17:00 Voluntari - Sepsi

20:00 Poli Timisoara - Dinamo

Liga 1, clasament in timp real:

Sursa foto: captura soccerstand.com