FCSB a castigat confruntarea de la Botosani, scor 3-0, in etapa cu numarul XXI a campionatului. Vicecampioana Romaniei a bifat a 13-a victorie din actualul sezon al Ligii 1 si ramane la cinci puncte in spatele liderului CFR Cluj.

HotNews.roFoto: Hotnews

Golurile au fost marcate de Gnohere '45+1, Man '58 si Tanase '90+3.

Partida a inceput cum nu se putea mai rau pentru FCSB, Dica fiind nevoit sa il inlocuiasca in minutul 13 pe Balasa, care a acuzat grave probleme musculare. Ros-albastrii au dominat prima repriza, insa golul a venit abia in minutul 45+1. Gnohere a deschis scorul cu un sut bine plasat de la marginea careului, dupa o pasa primita de la Florin Tanase. Reluarile tv au aratat ca Tanase se afla in pozitie de offside, insa arbitrul nu a observat si a lasat jocul sa continue.

Dennis Man a dublat avantajul oaspetilor in minutul 58, dupa o centrare trimisa in fata portii de Florinel Coman, abia intrat pe teren. Tanase a inchis tabela in prelungiri, dupa o degajare a lui Nita, la care apararea gazdelor a fost luata prin surprindere.

Dupa acest succes, FCSB este sigura ca va incheia anul pe pozitia secunda in clasament. O singura etapa se va mai juca pana la sfarsitul lui 2017, echipa lui Nicolae Dica urmand sa o intalneasca pe FC Viitorul, pe 17 decembrie.

"Ne asteptam sa avem un joc foarte greu. Cei de la Botosani joaca foarte bine acasa. Insa noi am avut agresivitate, atitudine, iar baietii merita felicitati. Am inscris trei goluri si am avut inca 3-4 ocazii de a marca. Din pacate iar avem probleme cu jucatori accidentati si Bizonul (n.r. - Gnohere) simtea ceva la coapsa, a cerut schimbare. Nedelcu si-a facut treaba foarte bine. Junior Morais dupa meciul cu Lugano a avut probleme la genunchi, maine va face RMN. Si Budescu are o problema la genunchi, se pare ca la el e o problema mai veche. Dar ma bucur ca cei care au facut deplasarea au avut o atitudine buna si au reusit sa fac un joc bun. Trebuia sa castigam acest meci. CFR ar fi luat un avantaj mare. Numai eu stiu cate emotii am avut inaintea acestui meci. Nu intru in polemica cu cei de la CFR", a spus Dica la Digi Sport, potivit News.ro.

Echipele:

FC Botosani: Cobrea - Ungurusan, Burca, Miron, Musat - Bordeianu, Tincu (Rodriguez '79) - Roman, Morutan, Bus (Chitosca '69) - Popa (Ciaccheri '60). Antrenor: Costel Enache

FCSB: Nita - Momcilovici, Larie, Balasa (Nedelcu '13), Enache - Filip, Pintilii - Tanase, Achim (Coman '58), D. Man - Gnohere (Popescu '71). Antrenor: Nicolae Dica

Cartonase galbene: Tincu '23 / Filip '51 , Enache '67, Nita '89

Arbitri: Marius Avram - Vladimir Urzica, Mihai Marius Marica - Dragos Istrate

Observatori: Catalin Cursaru, Iosif Olah

S-au mai disputat in etapa XXI:

Gaz Metan Medias - CS U Craiova 0-0

CFR Cluj - Poli Timisoara 1-0

FC Viitorul - Concordia 3-0

FC Juventus Bucuresti - Astra 0-1

Se vor juca luni:

Sepsi - Poli Iasi (ora 17.00)

Dinamo - Voluntari (20.00)

Liga 1, clasament in timp real:

Sursa foto: captura soccerstand.com